7 Nisan 2023 Cuma

Firavuna karşı olmak yetmez*

 Firavuna karşı olmak yetmez*

Veysi ERKEN

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu “Firavuna karşı olmak yetmez, Musa'nın yanında olmak gerekir.” diyerek İ’lay-ı Kelimetullah doğrultusunda Nizam-ı âlem davasını dava edinenlere nerede durmaları gerektiğini izah ediyordu.

Evet.

Firavuna/ Firavunlara karşıyım demek yetmez, Musa’nın yanında olmak gerekir.

Zira Firavun Musa mücadelesi her gün, saat ve asırda devam ediyor. Bu savaş yeryüzünün her noktasında devam ediyor. Esasında bu savaş yeni başlamış değil. Savaş daim olarak Allah’ı birleyenlerle Şeytanın yolundan gidenler arasında var olmuştur. Habil ve Kabil zihniyetleri arasında devam ede gelmiştir.

Hilal- Haç savaşı günümüzün dünyasında tüm hızıyla ve cepheleriyle devam ediyor. Özellikle medyada, sosyal medyada frenlenemez bir şekilde devam ediyor.

Rabbulalemin Firavunî zihniyete karşı insanları mücadele etmeye çağırıyor.

Her sahada.

Tebliğ ile.

Sorumluluğu kendi omzuna yüklüyor.

Rabbulalemin “Her insanın sorumluluğunu omuzuna yükledik. Kıyamet gününde insana, açılmış vaziyette önüne konulacak olan bir kitap çıkaracağız. Oku şimdi kitabını! Bugün kendini yargılamak üzere kendi nefsin yeter! İsrâ 13-14” diyor.

Sorumluluğumuzu, ilahi emir ve hükümleri doğru anlamak, yaşamak ve hesabını verebilmek için okumalıyız ve tebliğ etmeliyiz.

Bunun için diyoruz ki, Firavuna karşı olmak yetmez, Musa’nın yanında olmak gerekir.

Bugünün dünyasında Biden’in, Soros’un, Bolton’un ipine sarılanlar Firavunun izinde olanlardır.

Bunları terk etmek, fersah fersah uzak durmak her mümin Müslüman için farzdır.

Unutulmamalıdır ki, Ebucehil’in yolunda olanlar, güneşe yüzünü çevirenler, İslam’ı yok etmeye yönelik kitapları okutmaya yeltenenler, ikiyüzlü tavır takınanlar, İslam’ın şiarı olan nesneleri, olayları, olguları ayakkabılarıyla çiğneyenler ipleri Bidengillerin elinde olup firavunun izinde olanlardır.

Firavunî yapının bütün eylem ve söylemleri;

Yalan,

İtham,

İnkâr,

İftira,

Unutturma vs. kurgulanmıştır.

İster yedi ayaklı, ister daha fazla olsun yuvarlaklaştırılıp toplaştırılanların bir tek amacı vardır o da Türkiye’yi yıkmak, İslam ve mazlum coğrafyaları başsız ve kalbsiz bırakmak, cesede çevirmektir.

Bunun için diyorum ki, bu Firavun zihniyetinin karşısında olmak yeterli değildir. Bu firavunî zihniyete karşı mücadele etmek için Musa’nın yanında yer almak gerekir.

Unutmayın arkadaşlık çok önemlidir. Atalarımız boşuna “Arkadaşını söyle kim olduğunu söyleyeyim” dememişlerdir.

Kısaca firavunları dost ve arkadaş edinmeyiniz, yollarından gitmeyiniz, içlerine düşüp erimeyiniz ve dahi firavunlaşmayınız.

Allah bizlere “emrolunduğun gibi dosdoğru ol” diyor, Musa’nın yanında olarak sıratı Müstakimimizi muhafaza edelim inşallah.

Selam ve Sabırla…07.04.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?