6 Nisan 2023 Perşembe

Seçim Kimler Arasında Olacak

 Seçim Kimler Arasında Olacak

Veysi ERKEN

“Her seçiş bir vazgeçiştir” diye meşhur bir söz vardır.

Doğrudur.

Seçimlerimiz “kader”imizdir aynı zamanda.

Zira Rabbulalemin Ona iki göz, bir dil, iki dudak vermedik mi? Ve ona iki yolu göstermedik mi? Beled-8-10” der.

Demek ki bize seçim ve tercih hakkı tanımıştır. Ayetler; ”İnsana lütfedilen duyu organlarından söz edildikten sonra ona, “iki yol”un da gösterildiği belirtilmektedir. Duyu organları dış dünyadan bilgi edinme araçlarıdır; “iki yol” ise genellikle “iyilik ve kötülük yolları” olarak açıklanmış olup bu ifade insanın, olgular ve eylemler üzerine “doğru-yanlış, iyi-kötü” şeklinde hüküm verme ve tercihte bulunma yetenekleriyle donatıldığı anlamına gelir. Böylece bu iki kısa âyette veciz bir üslûpla Allah Teâlâ’nın insana bilgi edinme, düşünüp yargıda bulunma ve seçim yapma yetenekleri lütfederek bu yetenekleriyle onu yeryüzünün en seçkin varlığı halinde yarattığı anlatılmaktadır. Bu yetenekler aynı zamanda insanın bir ödev ve sorumluluk varlığı olmasını da gerektirmiştir” biçiminde tefsir edilmektedir.

https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Beled-suresi/6031/8-20-ayet-tefsiri

Demek ki vazifemiz ve sorumluluğumuz gereği tercihlerde bulunuyoruz.

Buradan hareketle diyorum ki seçim iki nitelikler grubuna sahip olanlar arasında olacaktır.

Düşmanın elinde yay olanlar ile hedef alınanlar, Biden’in elemanları ve uşakları olanlarla, Biden’lerin tahakkümüne direnenler, Türkiye’ye muhalefet edenlerle Türkiye’ye, mazlum ve mağdur coğrafyaların sevdalıları, İHA, SİHA, tank, top, füze, gemi, bor karbür, uçak, yol, köprü, tünel, hastane, üniversite, okul, konut vs yapımına karşı olanlar ile bunları gerçekleştirmek isteyenler, Ülkemizi ve dünyayı ateşe atanlarla ateşi söndürmeye çalışanlar, Ebu Cehilin yolundan gidenlerle, Hz. Muhammed’in yolundan gidenler, ahlaklılarla, ahlaksızlar, yıkıcı, bölücü olanlarla tamir ve tadil edenler kısaca namussuzlarla namuslular arasında olacaktır.

Demek ki seçim ve seçimimiz önemlidir ve seçimlerimiz hayatımızı ya cehenneme veya cennete çevirir.

Merhum Abburrahim Karakoç ağabeyimizin dediği gibi

“Ya İslam'la yükselir,

Ya inkârla çürürsün,

Bu yol mezarda bitmiyor,

 Gittiğinde görürsün” seçimlerimizle ya yükseleceğiz veya çürüyeceğiz.

Tercih bizim.

Rabbulalemin olan Allah’ın dediği gibi “Şüphesiz biz ona doğru yolu gösterdik; artık o isterse şükreden olur, isterse nankör. İnsan-3” bize doğru yol gösterilmiştir. Şükretme veya nankör olmak insana bırakılmıştır.

Seçimde “nankörlük” mü yoksa “şükür” mu olacak göreceğiz.

Nankör olmayın, şeytanın adımlarını takip etmeyin diyor Allah “Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytana ayak uydurursa bilsin ki, o edepsizliği ve kötülüğü emreder. Allah’ın lütfü ve rahmeti sizinle olmasaydı içinizden hiçbir kimse günahtan asla arınamazdı, fakat Allah dilediğini arındırır; Allah her şeyi işitmekte ve bilmektedir. Nur-21” ayeti bariz bir şekilde insanoğlunu, bizleri uyarmaktadır.

Elbette ki, içimizde insan görünümlü, iki ayaklı şeytanlar vardır ve bunların adımlarını takip etmememiz gerekir. Bunun için seçim ve tercihlerimizi aklımızla, tefekkürümüzle, İslamî imanımızla yapmak durumundayız.

Rabbulalemin bizlere sıratı Müstakim”i hidayet etsin ve doğruyu seçme kabiliyetini, zekâsını, yeteneğini ve İslamî şuurunu ihsan etsin.

Şimdi doğru seçim ve tercih zamanıdır.

Şimdi Biden’lerin uşaklarını, piyonlarını hayatımızdan çıkarma zamanıdır.

Şimdi öfkeleriyle ve kinleriyle ülkemize ve İslam’a nefretlerini kusanlara hadlerini bildirme zamanıdır.

Şimdi Ülkemizin düşmanlarına ve yerli görünümlü avane ve uşaklarına kininizle geberin deme zamanıdır.

Zira ayette Ey iman edenler! Sizden olmayanları sırdaş edinmeyin, onlar size kötülük yapmaktan geri durmazlar, sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların ağızlarından nefret taşmaktadır; kalplerinin gizlediği ise daha büyüktür. Gerçekten size delilleri açıklamışızdır, eğer düşünüyorsanız! Size gelince, bakın siz onları seviyorsunuz, ama onlar sizi sevmiyorlar. Siz kitabın tamamına inanıyorsunuz; onlar sizinle karşılaştıkları zaman “inandık” diyorlar; yalnız kaldıklarında ise size karşı öfkelerinden parmaklarını ısırıyorlar. De ki: “Öfkenizden/kininizden Geberin/çatlayın!” Şüphesiz Allah kalplerde olanı bilmektedir.  Âl-i İmrân 118-119” denilmektedir.

Selam ve Sabırla… 06.04.2023

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?