10 Nisan 2023 Pazartesi

Yüzyılın seçimi ve Olabilecek tasfiyeler

 Yüzyılın seçimi ve Olabilecek tasfiyeler

Veysi ERKEN

2023 14 Mayıs seçimleri “yüzyılın seçimleri” olarak nitelendirilebilir.

Evet.

Bu seçim için listeler dün itibarıyla Yüksek Seçim Kuruluna verildi.

Dikkat çeken hususlar vardır elbette.

Gerek Cumhur ittifakında gerekse 7’li masa ittifakında tasfiyeler söz konusu olmuştur.

Görünen manzaraya baktığımızda cumhur ittifakındaki tasfiyelerde fazla sıkıntı söz konusu değildir. Aday gösterilmeyenlerin açıklamaları bu yöndedir.

Listelerde tasvip edilmeyenler yok mu?

Elbette vardır.

CHP listesinde neredeyse tasvip edilen yoktur.

Bu sebeple asıl kargaşa elemanları tarafından “kumar masası” olarak nitelendirilen tarafta yaşanmakta ve istifalar başlamış durumdadır.

Türkiye’ye muhalefet anlayışıyla hareket ettirilen bu grupta tasfiyeler hem genel başkanlar hem de partiler bazında gerçekleşmeye başlamış görünmektedir.

Öncelikle genel başkanların hiç biri vekillik adaylığı için listelerde yer almamıştır. Buna ilaveten beş parti kimliğini belirleyen amblem ve isimlerini kaybetmiştir.

Adeta CHP kazanında eritilmişlerdir.

Ben bunlara “eritilmişler” ve ademiyete terk edilmişler partileri diyorum.

Bilhassa milli görüş geleneği olduğunu ileri süren partinin hali içler acısı olup kendini ve davasını tamamen terk etmiştir.

Bu manzara hayra vesile olacak inşallah.

Bu seçim Türkiye’ye muhalefet eden, Bidenlerin, Sorosların, boltonların emirleriyle iş tutanların tasfiyesiyle bitecek inşallah.

Bu tasfiyede Yavuz Ağıralioğlu ve Haymana Mutabakatçıları gibi düşünenlerin payı büyük olmalıdır diye düşünüyorum. Zira bunlar içte oldukları için yapılarında dönen dolapları daha iyi gözlemlediklerini düşünüyorum.

Az kaldı yüzyılın seçimine.

Herkes vazifesini yapmalıdır diye düşünüyorum.

Her ne kadar listede pek çok partinin adı geçiyorsa da seçim iki görüş ve anlayış arasında cereyan edecek.

Bir tarafta Lütfü Savaşı’ın ifadesiyle dış güç odaklarının belirlemesiyle ortaya çıkan yapı diğer tarafta yerli ve milli olmaya çalışan yapı.

Bir tarafta millete “zillet”i yaşatmaya çalışan bir topluluk, diğer tarafta millette “izzet”i yaşatmaya çalışmaya gayret eden bir topluluk.

Evet, bir tarafta Yahya Kemal’in "İttihat ve Terakki kadar bin türlü zihniyeti, bin türlü yaratılışı, bin türlü emeli bir araya toplamış ve dağılmamış, bilâkis, zaman geçtikçe daha ziyade top­lanmış ve kuvvetlenmiş siyasî bir cemiyeti Avrupa'­nın ve Asya'nın tarihinde göstermek imkânsızdır.

 İttihatçı ittifakının içinde en dinsiz masonlar yanında en şedîd İslâm İttihatçıları; en geniş insaniyetçi ve medeniyetçiler yanında en dar kafalı milliyetçiler bu­lunduğu gibi, en seciyeli tanınmış adamlarla seciye­sizlikleri herkesçe malûm adamlar, maddî menfaatlerden uzak, temiz vatanperverlerle vurguncular ve harb zenginleri yan yana ve biribirini çok sever olarak görülüyordu. Böyleyken İttihat ve Terakki dağılmadı. Bu terkibi Talat vücuda getirmiştir." Yahya Kemal, Çocukluğum, Gençliğim, Siyasî ve Edebî Hatıralarım, 3. baskı, 1986, s. 171-176. biçiminde tavsif ettiği topluluk diğer tarafta “öze dönüş”e dönmeye çalışan zihniyeti söz konusudur.

Evet.

“Öze dönüş” kendini şu şekilde tanımlıyor ve belirlediği istikamet ve hedefler doğrultusunda ilerlemeye çalışıyor.

“Cumhur İttifakı, Türkiye’yi hedef alan saldırılar karşısında parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye’yi zayıflatarak uluslar arası operasyonlara açık hale getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır. Bu kararlılık ve işbirliği ile ittifakımız Türkiye’yi bölgesel güç ve lider ülke yapacak 2023 hedeflerini gerçekleştirmenin yanı sıra,

İ’la-yı Kelimetullah uğruna asırlarca dünya barışının ve adaletinin teminatı, İslam âleminin ve bütün mazlum milletlerin yegâne ümidi olan Türkiye’yi küresel bir güç haline getirecek, 2053 ve 2071 vizyonun alt yapısını adım adım inşa edecektir.” http://veysierken.blogspot.com/2021/04/turkiyede-cari-olan-iki-zihniyet.html

Kısaca bir tarafta ülkemizin neredeyse her şeyini kaybettiren bu zihniyet diğer tarafta öze dönüşü sağlamaya ve tahrip edileni tamir etmeye çalışan bir zihniyet.

İşte bu nedenlerle seçim yüzyılın seçimidir ve beraberinde büyük tasfiyeyi getirecektir inşallah.

Milletimiz inşallah ittihatçı ve jöntürk anlayışının devamı olan CHP’yi ve kazanında eritilmiş iltisaklılarını tasfiye edecek, etkisizleştirecektir.

Selam ve Sabırla…10.04.2023

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?