15 Nisan 2023 Cumartesi

Seçim yaklaşmışken Cumhur ve Yedili Masa (Kumar masası) ittifaklarının vaatleri ve icraatları

 Seçim yaklaşmışken Cumhur ve Yedili Masa (Kumar masası) ittifaklarının vaatleri ve icraatları

Veysi ERKEN

Meşhur bir söz vardır. “Yaptıkları yapacaklarının kanıtıdır”.

Evet, Türkiye 2018 yılından beri belirgin bir şekilde “ittifak”larla seçimlere gidiyor. Vaatler ve icraatlar “ittifak” partilerinin icraatları ve vaatleri yapacaklarının delilidir.

Bilhassa gençlere bu konu iyi anlatılmalı, izah edilmeli ve gerçekler aktarılmalıdır.

Bilindiği üzere 2019 seçimlerinde nüfusa baktığımızda Türkiye’nin yarısından fazlasına yedili masa (kumar) hizmet götürme imkânını kazandı. Bu durum şu şekilde haberleştirilmiş idi.

“Türkiye genelinde büyükşehir ve il belediyelerinde partilerin yönetecekleri nüfus sayısı ve oranları ortaya çıktı. Buna göre büyükşehir ve illerde Türkiye nüfusunun yüzde 48,4’ünü CHP yönetecek. AK Parti ise bu alanda nüfusun yüzde 39’una belediye hizmeti götürecek.

31 Mart yerel seçimlerinde partilerin gösterdikleri performanslar farklı açılardan değerlendiriliyor. Partilerin aldıkları oy oranı ve kazandıkları toplam belediye sayısı akla gelen ilk değerlendirme kriterleri. Ancak partilerin kazandıkları büyükşehir ve illerdeki nüfus sayısı dikkate alındığında işin seyri çok değişiyor. İstanbul ve Ankara’yı kazanarak büyük çıkış yapan CHP Türkiye nüfusunun yüzde 48,4’üne (39,7 milyon) belediye hizmeti verecek. https://tr.euronews.com/2019/04/02/buyuksehir-ve-il-belediyelerinde-turkiye-nufusunun-yarisini-chp-yonetecek-31-mart-yerel

Gerçek bu.

Peki, gerek yedili masa ve gerekse cumhur ittifaklarının vaatleri ve icraatları ne durumdadır. Bunun bilinmesi gerekir ki, millet ve özellikle gençler algı operasyonlarıyla kandırılmasın.

Bilindiği üzere belediye hizmetleri denilince akla ilk gelen ulaşım, su ve ekmek gelir. Tabii ki, imar, yeşil alan, sosyal yardımlar vs. bunun devamıdır.

Seçimlerin üzerinden dört yıl geçti.

Bu vaat ver gerçekleşmelere baktığımızda yedili masanın halka yansıyan doğru dürüst bir hizmetlerinin olmadığını görüyoruz.

Üretmeye çalıştıkları mazeret “engelleniyoruz”.

Bu ifade kendilerine defalarca soru olarak yöneltildiğinde ve hangi konularda engellendiklerine dair cevap istendiğinde cevapları olmamıştır. Varsa cevaplarını yayınlarız.

Engelleniyoruz ifadesine ispatlayacaklarına yalan, inkâr, iftira ve ithamdan başka bir şey yapmıyorlar.

Birkaç misal verelim. Özellikle İstanbul ve Ankara Belediyelerinden, diğerlerinin de bunlardan farkı yok esasında.

Mesela İstanbul Belediye Başkanı her yıl için 30 km metro, Ankara Belediyesi Başkanı beş yılda 48 km metro vaat etmiş idi. Ankara’da gerçekleşme 0(sıfır) İstanbul’da 2,7 km. Tabii ki, bitme noktasında devraldığı metro hattı.

Aynı belediyeler ulaşımda, suda, ekmekte her ay zarar ettiklerini afişleriyle halka duyurmaktan ekmeğe, suya, ulaşıma zam yapmaktan başka icraatları yok. Örnek olsun ekmek 70 kuruştan 300 kuruşa, ulaşım 2,5 liradan 9,5 liraya, Allahın suyu parayla satılır mı diyenlerin su zammı yüzde 350 civarında.

Yine aynı belediyeler genel başkanları dâhil kimseyi işten çıkarmayacaklarını şeref ve namus sözlü vererek açıklamışlardı. Bütün belediyeleri baz aldığımızda 50 binden fazla kişinin işinden ve aşından koparıldığına şahit olduk, namus sözleri çiğnenmiştir.

Sosyal yardımlar için pahalı ve yetersiz alımlar ile ilgili haberler ayyukaya çıkmış. Kendi ifadeleriyle binlerce ihale pahalı bir şekilde yandaş ve Candaşlarına verilmiş.

Başlanmış hizmetler durdurulmuş, tören yapmama törenleri yapılmış, arıtma tesislerinin, metro inşaatlarının yapımı durdurulmuş, yetmiş yıllık park özel üniversiteye devredilmiş, yol yapım projesinin iptali için bakanlığa müracaat edilmiş, şehirler “entübe” edilmiş, belediyeler borç batağına saplanmıştır.

Tabii ki vaat ve icraatlara baktığımızda en hafif tabiriyle yerel yönetimlerle sınırlı olmadığını görüyoruz.

Yedili (kumar) masası her türlü yatırıma ve gelişime karşı çıkmış, iha, siha, togg, teknoparklara cephe almış, Irak, Suriye, Libya ve Mavi vatanda olmamızı hazmedememiş, güvenliğimiz için kurulan “üs”lere karşı çıkmış, yol, köprü, tünel, her türlü fabrika yatırımını sabote etmeye çalışmıştır.

Deprem bölgelerinde olmaları gerekirken adeta toz olmayı tercih etmişlerdir.

Kısaca Yedili masanın vaat ve icraatları incelendiğinde karşımıza bir “yıkım zihniyeti” çıkmaktadır.

Esasında yedili masanın temel zihniyeti İttihatçı ve jöntürk zihniyetinin devamıdır ve daima yıkıcı olmuştur.

Bilindiği üzere ittihatçılar 10 yıllık iktidarları döneminde devleti darmadağın etmiş, balkanlardan, yemenden, Mısırdan, Libya’dan ricatlar gerçekleşmiş, insanımız fakirleşmiş, topraklarımız küçülmüş ve Anadolu coğrafyasına mahkûm edilmişizdir.

Aynı zihniyet son dört yılda büyük oranda yıkıma sebep olmuş “zam, zulüm, işkence işte CHP” sloganı gerçekleşmiştir.

Evet.

Sevgili halkım ve özellikle gençler.

Bizler Türkiye’de yaşıyoruz.

Bu gerçekleri bilin, görün ve yıkım ekibinin icraatlarını anlayın.

Bilinmelidir ki, ittihatçıların ipleri nasıl yerli ve milli olmayanların elinde idiyse, bugünün kumar masası etrafında toplaştırılanların da iradeleri başkalarının elindedir. Biden, Soros, Bolton, Kandil bunu gizlememektedir.

Ve unutmayalım ki, Siyasi iktidarlar “seçim”le belirleniyor.

Oy kullanırken yerli ve milli olmaya çalışanlardan yana mı olacaksınız yoksa Biden, Soros, Bolton, Kandil’in emriyle hareket edenlerden yanında mı olacaksınız.

Unutmayın her oy geleceğimizin şekillenmesinde etkili olacaktır.

Seçimi doğru yapmak mecburiyetindeyiz.

Unutmayalım ki; “her seçiş bir vaz geçiştir”.

Oyumuz bize “izzet”in yolunu tahkim etmeli, “zillet”in değil.

Oyumuz “çağrımız İslam’da dirilişedir” diyenlere olmalıdır ki, “İ’lay-ı Kelimetullah için nizam-ı âlem”i kurmanın yolu açılsın.

Selam ve Sabırla…15.04.2023

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?