12 Ocak 2017 Perşembe

CHP Anayasa Değişikliği Konusunda Tutumu yüzünden Kendini Feshetmelidir



CHP Anayasa Değişikliği Konusunda Tutumu yüzünden Kendini Feshetmelidir

Veysi ERKEN

Anayasa konusu hiç gündemden düşmüyor.  Mevcut Anayasanın ülkemize hitap etmediğini, dar geldiğini, darbecilerin eseri olduğunu söylemeyen politikacı yok.
1882 yılından beri devam eden bu tartışmalarda hep havanda su dövülmüştür. CHP hep maraza çıkarmıştır.
Peşinen söyleyeyim.
 Kanaatime göre bu anayasa tamamen değişmelidir. Kısa ve öz bir metin hazırlanmalı ve millete sunulmalıdır. Bu anlayışla 2002 yılında 8 maddelik bir anayasa taslağı hazırlamış, içinde bulunduğun partiye sunmuş ve yayınlamıştım.
Seksen ikiden beri kanaatim aynıdır. Ülkenin kısa ve öz bir anayasaya ihtiyacı vardır. Her ferdimiz okuduğu anayasayı anlamalıdır. Âmâsız, lakinsiz, fakatsız, ancaksız.
Peki, bu oluyor mu?
Maalesef.
Maraza çıkaranlar yüzünden olmuyor.
Anayasa külliyen değiştirilmiyor. Özellikle CHP zihniyeti var oluşundan beri maraza peşinde. Bu ülkeye hayrı dokunmuyor.
2007 yılında 367 marazası CHP zihniyetinin eseridir. Bugüne kadar yansımız olan kriz o marazanın sonucudur.
Bu unutulmuş değildir. Bu millet bunu unutmadı unutmayacak.
2007 sonrasında da marazalık devam etmiştir.
CHP her şeye hayır demektedir. Hiç teklifi yoktur. Zaten CHP zihniyetinin bu ülkede dikili ağacı ve çakılı çivisi yoktur.
Bunu milletin tamamı biliyor. CHP yönetimi de bunu biliyor.
Olumlu yönde hiçbir şekilde tutum takınmıyor veya takınamıyorlar. Son değişiklik teklifinde de tutumları aynıdır.
MHP ve AK Parti bir metinde uzlaştı.
Yeterli mi?
Hayır.
Yukarıda belirttiğim gibi kanaatime göre ANAYASA tamamen değişmelidir. Ama CHP’nin kısmi değişikliğe dahi tahammülü ve teklifi yoktur.
Siyaseten bu ülkeye katkısı olmayan ve olmayacak bir partinin varlığına bu milletin ihtiyacı yoktur.
Artık CHP “halka rağmen halk için” despotizminden kurtulması gerekir. Kurtulamıyorsa bari kendini feshetsin ve bir kerecik de olsa bu ülkeye hayrı dokunsun.
Tarihinin en büyük ihanetine ve saldırısına maruz kalan ülkemizin daha fazla krize sürüklenmesine CHP katkı sağlamamalıdır.
Anayasa değişiklikleri kısa sürede referanduma götürülmelidir. Halkın iradesinden korkan CHP ve benzerleri böylece halk tarafından feshedilmiş olacaklardır.
CHP yönetiminin korkusu budur. Halkın kendilerini feshetmesinde korkuyorlar. Gerginlik ve maraza çıkarmalarının tek sebebi bu korkudur.
CHP’liler neden iktidar olamıyoruz, halk bizi neden tasvip etmiyor diye kendilerini sorgulayacaklarına, despotizmle oligarşik çetelerin iktidarlarının devamı için gayret sarf etmektedirler.
Bu anlamda tekraren söylüyorum. CHP yönetiminin bu ülkeye ve bu ülkenin insanına binde birlik de olsa sevgileri varsa partilerini feshetmeleri gerekir. Belki o zaman ülkemiz kısa ve öz bir anayasaya kavuşur.
Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?