10 Ocak 2017 Salı

Kötülükleri İyilikle Savmak



Kötülükleri İyilikle Savmak
Veysi ERKEN
            Her zaman ifade etmeye çalışıyorum. Bizler İslam’ı Kur’an-ı Kerimle anladığımız ölçüde hayatımızı doğru bir şekilde kurgular ve “iyi”liği dünyaya egemen kılabiliriz.
            Buna örneklik teşkil edecek pek çok eylem vardır.
            Bunlardan birisi Avustralyalı bir akademisyenin yaşadıkları ve sürdürdüğü mücadeledir.
            19 yaşında İslam’ı din olarak seçen ve hayatını buna göre tanzim etmeye çalışan Susan Carland hakaretlere maruz kalır.
            O, inanancının gereğini yaşamaya çalışır. Okuduğu ayetlere göre amel etmeye çalışır. Okuduğu ayetlerde kötülüğün iyilikle savılması gerektiğini anlar. İşte o ayetler.
“İşte onlara, sabretmelerinden ötürü, mükâfatları iki defa verilecektir. Bunlar kötülüğü iyilikle savarlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan da Allah rızası için harcarlar. Kasas-54”
“İyilikle kötülük bir olmaz. Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle. O zaman seninle arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki candan bir dost olur. Buna (bu güzel davranışa) ancak sabredenler kavuşturulur; buna ancak (hayırdan) büyük nasibi olan kimse kavuşturulur. Fussilat-34-35”
İşte o akademisyenin yaşayışı:
“Avustralyalı bir akademisyen, sevgi dolu bir anne ve gerçekleştirdiği sosyal projelerle ülkesinde tanınan bir aktivist Susan Carland…
19 yaşında İslam’ı seçen Carland, son dönemde dünyayı sarsan şiddet olaylarının ardından ülkesinde terör sempatizanı hakaretlere sıkça maruz kalmaya başlamıştı. İslamofobik saldırılar ve sosyal medya hesaplarına gelen nefret ve hakaret mesajları karşısında sessiz kalmamaya, gerçeği anlatmanın bir yolunu bulmaya karar verdi. İnancı adına, sevgiyi ve iyiliği en büyük erdem sayan bir dinin mensupları adına harekete geçmeli, bir şeyler yapmalıydı.
Aradığı şeyi yine inancında buldu Susan Carland… Kendisine yönelen nefret mesajlarına yanıtı yine iyilikte ararken bir ayet göstermişti yolunu; “Kötülüğü daha büyük bir iyilikle kovmak.”
Aldığı her nefret mesajı için çocuklar yararına bir dolar bağışlayacağını bildiren bir kampanya başlattı Susan Carland. Böylece bir kötülük, yardıma muhtaç çocuklara dokunan bir iyilik olacak, kötü bir mesaj, tüm dünyaya sahip olduğu değerler adına verilmiş büyük bir mesaja dönüşecekti.
Ve onun bu iyilik dolu küçük dokunuşu, çok daha büyük bir sosyal kampanyanın başlamasına yol açtı… Kısa zamanda büyüyen bu iyilik dalgası hızla yayıldı, genişledi ve yalnız mesajlar için değil başka bağış ve yardımlarda bulunmak isteyenlerin de katıldığı büyük bir iyilik hareketi halini aldı.
Ve Susan Carland, bir kötülüğü yüz binlerin destek verdiği bir iyilik seline dönüştürmeyi başardı.  http://www.uluslararasiiyilikodulleri.com/index.php/2016/03/11/dr-susan-carland/
Bizler de kötülüğü iyilikle savmaya çalışıyor muyuz?
Biraz kendimizi sorgulayalım lütfen.
Selam ve Sabırla…10.012017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?