31 Aralık 2020 Perşembe

Seyyit Ahmet Arvasi

 

Seyyit Ahmet Arvasi

Veysi ERKEN    

        "Âlimin ölümü âlemin ölümü"dür nazarımızda. Takvimler 1988 yılının 31 Aralık gününü gösterdiğinde çağımızın Alperenlerinden âlim, muallim, mütefekkir ve mürebbi S.Ahmet Arvasi hocamız vuslata erdi.

O hep "Hakk" ile olmuştu. Hakkın ve hakikatin sesi ve tebliğcisi olmaya çalışmıştı. Haşhaşin ve İngiliziyun Hindiyun tarikatlarının müntesiplerine rağmen hakkın ve haklının sesi ve soluğu olmaya çalışmıştı.

Her kulun "Hakk" ile olması derdinde idi.

Onun için Şanlı peygamberi "usve" edinmiş ve bu yönü ile de hayatı ve yaşantısı ile "usve" olmaya çalışmış biriydi.
            O her şeyi ile gençliğe bir "usve" günümüzün ifadesiyle "rol model" olmuş bir Alperen'di. O, bir siyasetçi, eğitimci, muallim ve mürebbilik sıfatlarıyla münevver mücadele adamıdır.

O örnek şahsiyettir.

            Bilinen bir husus vardır. Örnek şahsiyetlerini kaybeden toplumların çöküntüleri kolaylaşır. Günümüzün Türkiye’sine bakmak yeterlidir.

            Merhum hocamızın eserleri ortadadır. Türk- İslam Ülküsü, Hasbihal, İlmahal, Doğu Anadolu Gerçeği ve diğerleri. Eserleriyle topluma ve insanlığa "rol model"liği devam etmektedir.

            Rol model arayanlara tavsiyemizdir.

S. Ahmet Arvasi’nin  izinin her sahada izlenmesi gerekir.  Sadece yazdıklarıyla değil, muallimlik yılları ve siyasi çalışmaları da örnek alınmalı, araştırılmalı ve model olarak sunulmalıdır.

S. Ahmet Arvasi’nin fikirlerini, düşüncesini, yaşayışını ve ızdırabını anlamak isteyenlerin edinmesi gereken ilk şey kitapları olmakla birlikte onunla ilgili yapılan çalışmalar ve değerlendirmelerdir.

Özellikle genç nesillere tavsiye ediyorum.

Zira gençlik daha kolay örnek şahsiyetler edinir. Merhum hocamız gibileri “usve” edinemeyen gençlik “idol”une tapar hale gelebilir.

Haydi gençler ve ihtiyarlar.

Vefatının sene-i devriyesi münasebetiyle Hz. Peygamber Muhammed Mustafa’yı s.a.v. kendine rehber ve yol gösterici olarak gören ve bu yönüyle “usve” olan S. Ahmet Arvasi’yi anlamaya,anlatmaya ve Fatihalar ve Yasinlerle yâd etmeye  çalışalım.

            Selam ve Sabırla… 31.12.2020.

 

            Not. Bilhassa İmam- Hatip mekteplerinin ihdasında çok büyük emeği olan ve bu sebeple darbecilerin hışmına uğrayan unutulmaz Milli Eğitim Bakanı merhum Tevfik İleri’yi de vefatının sene-i devriyesinde unutmayalım.

            Anlayalım, anlatalım ve Fatihalar ve Yasinlerle yâd edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?