3 Eylül 2022 Cumartesi

Cu/Çu’ların Ortak Paydası

 Cu/Çu’ların Ortak Paydası

Veysi ERKEN 

Çanakkale’nin ruhunu anlayamaz ve yorumlayamaz cu/çu’cular. Aynı kabristanda yan yana yatanları ve aynı gaye için şehit düşen Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arab’ı, Boşnak’ı, Arnavut’u da anlayamaz cı/çı’cılar. 

Türkiye’de yaşayan insanlar bağlamında düşünüyorum.

 Bu düşünceyi insanlık âleminin tamamına teşmil edebilirsiniz aynı zamanda.
Hiçbir Türkçü, Kürtçü, Lazcı, Arapçı, Boşnakçı, Arnavutçu Çanakkale’nin ruhunu ve gayesini anlayamaz. Açıkça söylüyorum.
Yoruma gerek yok.
Zira Kürtçülerin, Boşnakçıların, Türkçülerin ortak paydası “la İslamî”liktir. Bu paydayı Siyonistler kurguladı ve kurgulamaya devam ediyor.

Tevhitten ayrılan elbette ki, tefrikaya ve teksire yönelir. Bilinen gerçek ki, İslâm mantık ve ilkeleri ile hem hal olamayanların ortak paydası elbette “la İslami”liktir.

“La ilahe illallah” diyemeyenlerin ilahları çoğalır. Heva, heves veya menfaatleri ilahlaşır.
Bahsi geçen bütün ithal ideolojilerin ilahları çoktur. Mensubiyetlerinin temelinde farklılıkları arttırma ve çatışma zeminini oluşturma bulunur. Yıllardır sıkıntılarımızın temelinde bu tefrika vardır. Irak, Afganistan, Keşmir, Çeçenya ve bütün İslam coğrafyasında yaşatılanların temelinde tefrika vardır.
Bu ideolojilerin efendilerinin tek gayeleri vardır. Çatışmalardan nemalanmak ve yerli olmayan efendilerini memnun etmek. Bir düşünün aziz dostlar. Türkçülerin ideologu Moiz Kohen, Arapçıların Michael Eflak, Kürtçülerin Ohannes Bakıryan.
Bunların ortak yönleri ve özellikleri nedir acaba? Manzara açık değil mi? Hepsinin ortak özelliği “la İslamî”lik değil mi? “Allah”tan uzaklaşan her birey çatışmanın tarafı olabilir. Tıpkı bugünkü gerçek gibi. Mazimize bakalım. Hepimiz ahi idik. Başkasını kardeş bilirdik ilahi emir mucibince.
“Muhakkak ki, bütün inananlar kardeştir” ayeti düstur idi bizim için. Aramızı nifak soktular. Cu/çu diye ayırdılar. Tuzağa düşenler oldu. Devran dönmeli ve intibah başlamalı. Ergenekon’dan çıkışın yolu budur.
Aksi takdirde her gün bir kol faaliyete geçirilir. Bir gün Kürtçüler ertesi gün Çerkezciler azdırılır. Aynı yöntemle insanlar birbirine düşman edilir. Düşman ilan edilenler birbirlerinin adayını destekler. Bir bakarsınız ki, Kürtçü Türkçüyü yüceltir ve taraftarlarına reylerini ona vermelerini telkin eder.

Farkında olmak gerekir.
İslam’la Müslümanlaşanlar bu oyunun farkında?

 Müslümanlaşanlar istismara kapılarını kapatırlar. Tuzağa düşmezler. Milliyetlerini İslamsızlaştırmazlar.

Hulasa-ı kelam; İstismarın farkına varanlar oyunu bozar. Oyun bozulmalıdır. Artık insanlarınız Moiz Kohenleri deşifre etmelidir.
Selam ve Sabırla…28.02.2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?