18 Eylül 2022 Pazar

Sosyal Konut Projesi ve Merhum Turgut Özal’ın Ölçütü

 Sosyal Konut Projesi ve Merhum Turgut Özal’ın Ölçütü

 Veysi ERKEN

Kira ve konut fiyatların tavan yaptığı, neredeyse durdurulamaz bir hal aldığı bir dönemde “ İlk evim, İlk İş Yerim ve Arsam” başlığı altında bir kampanya başlatıldı.

Tabii ki, her konuda olduğu gibi muhalefet adı ile maruf güruh ve iltisaklıları hemen karalama faaliyetine başladılar.

Yıllardır yazıyorum.

Bunlar muhalif değil, Türkiye’ye muhaliftir.

Ekseriye Gayrı Müslim ve onların piyonu olan Müslüman görünümlülerdir.

Tabii ki, bunların muhalefeti sadece konut konusunda değildir.

Bunlar her türlü yatırıma, köprüye, fabrikaya, yardım faaliyetine, merhamete, diplomatik başarıya karşıdırlar.

Bunlar sahiplerinin emriyle hareket eden mahlûk sınıfıdır.

Yıllar önce merhum Turgut Özal bir “ölçüt” geliştirmişti. O “Ben bir icraat yapacağım zaman sol kafaların yazdıklarına bakarım. Eğer hiç sesleri çıkmıyorsa o projeyi yapmam, rafa kaldırırım. Yarısının sesi çıkmıyor, yarısının sesi çıkıyorsa o projeyi yeniler, öyle yaparım. Eğer bütün solcular projeyi engellemek için yaygara yapıyorsa hiç kimseyi dinlemem, o projeyi aynen yapar ve bitiririm. Çünkü o proje memleket için hayırlara vesiledir.” ifadelerini kullanarak Türkiye’nin muhaliflerinin tıynetini ve niyetlerini ortaya koymuştu.

Esasında muhalif olduğunu söyleyenler gerçekten Türkiye sevdalısı muhalif olsaydı ilk yapacakları şu olurdu.

Yapılanları ve icraatları incelemek, eksikliklerini, hatalarını, kusurlarını, yapılmasında gerçekleşen israfı tespit edip daha iyisini ortaya koymak olurdu.

Ama Türkiye’de böyle bir muhalefeti görmek mümkün değildir.

Onlar hem içte hem dışta gerçekleşen başarılı icraatı karalamakla memurdurlar. Efendilerinin sesi durumundadır.

Mavi vatana, Gök vatana ve gök vatanın inşasında geliştirilen ve millileştirilen teknolojiye, üretilen İHA, SİHA, TİHA, SİDA’lara, Afrika’da, Asya’da, Avrupa’da, Amerika’da “üs” kurulmasına, bütün kıtalarda söz ve icraat sahibi olmasına, Uçak gemilerine, Boğaz köprülerine, Kanal İstanbul’a, açılan fabrikalara, işsizliğe çözüm olacak yatırımlara muhaliftirler,

Kısaca Türkiye’ye muhaliftirler.

Evet.

Merhum Özal’ın tabirinden hareketle diyorum ki, malum kafalılar yerli, İslami değildir. Yerli ve İslami olan ve olabilecek olan her şeye karşıdırlar.

Onun içindir ki, diyoruz sosyal konut projesi doğrudur. Kanaatime göre genişletilmelidir.

Mesela daha fazla ödeme gücü olan ve meskeni olmayanlara da yönelik kampanya başlatılmalıdır. Kampanya Türkiye’nin bütün yerleşim birimlerini kapsamalıdır. Evini veya işyerini kendi yapmak isteyeni, imece usulü ile hareket edecek olanı köyünde yapmak isteyenleri de kapsamalıdır. Her yere göre hızlı projeler devreye sokulmalıdır. İsteyenler kendi projesini çizdirebilmelidir.

Bu kampanyanın başarılı olacağını gösteren göstergeler mevcuttur. TOKİ marifetiyle bir milyonu aşkın konut ve ayrıca iş yerleri, sosyal tesis yapılıp teslim edilmiştir.

Bu kampanya için özellikle inşaatın ana maddeleri olan demir ve çimento gerekiyorsa acil bir şekilde ithalat yoluna gidilmelidir ve kısa sürede büyük bir mesafe kat edilmelidir.

Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?