25 Eylül 2022 Pazar

Yeniden İslam’a, Yeniden Bismillah ile İşimiz olsun

 Yeniden İslam’a, Yeniden Bismillah ile İşimiz olsun

Veysi ERKEN

Atalarımızın “Birbirine karıştı ablarla dolaplar, ablar(sular) galip gelince döndü dolaplar” diye fiillerimizi izah eden güzel tespitleri vardır.

Özellikle İslami terminoloji ile akrabalığı olmayan ve yaşamayanlar doğrudan veya dolaylı olarak İslami terminolojiye karşı çıkarlar. Anmasını Bilinmesini ve yaşanmasını istemezler.

Onlar gerçekte yüzlerini güneşe çevirdikleri, haçlının kelime ve kavramlarını yaşadıkları ve yaşatmaya çalıştıkları halde toplumu kandırmak için Müslüman olduklarını da iddia ederler.

Dolayısıyla zihniyetleri faş edildiğinde ve durum kendilerine hatırlatıldığında hemen biz de “Müslüman”ız derler.

Bu tiplere daima şunu sormuşumdur.

Mademki, Müslümansınız İslam’ı hayatınızdan neden çıkarıyorsunuz. İslami kuralları ve ilkeleri yaşamaya çalışanları kötülüyor, engellemeye çalışıyorsunuz.

Neden İslami kavramları kullananlara karşı çıkıyorsunuz diye sorduğumuzda cevap yok.

Tık yok.

İtham bol.

Tam münafıkça.

Peki diyorum.

Hani siz demokrasiden bahsediyorsunuz. Batı ülkelerinde “Hıristiyan Demokrat, Hıristiyan Birlik” adlı partiler var ve bu partiler Hıristiyanlık değerleri ve kavramlarını bolca kullanıyorlar niye kimse itiraz etmiyor. Sizler de ses çıkarmıyorsunuz.  Müslüman’a gelince bu vaveylayı neden koparıyorsunuz.

Yine tık yok.

Bunları yazmamın sebebi “Haydi Bismillah”a yapılan itirazdır.

Bilindiği üzere bazıları herhangi bir açılışta, temel atmada veya benzer faaliyetlerde, düğün derneklerde “Haydi Bismillah” ile söze başlıyorlar.

Buna itiraz edenler samimi olsaydı, itiraz edeceklerine kampanyalarını “Haydi Bismillah”a ilave olarak “Allah’u Ekber”le yaparlardı.

Ama bunların İslam’la ve Müslüman’la sorunu vardır. Münafık karakterli, Sabetayist meşrepli ve Görünümlü tiplerdir.

Böyle olmayanlar için diyorum ve umuyorum ki, hatalarını anlarlar ve İslam’la Müslümanlaşırlar.

Bilinmelidir ki, Müslüman yapacağı işe ve gerçekleştireceği her hayırlı fiile besmele ile başlar ve manen şunları söyler “İşime, Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla başlıyorum. O’nun emriyle ve O’nun için bu işin başındayım ve O’nun adına teşebbüste bulunuyorum, O’nun emriyle yapıyorum. Çünkü bu başladığım işin tamamlanmasında gerekli olan kuvvet ve kudret O’nun tarafından bana verilmiştir ve O’ndandır. O bana bu kuvvet ve kudreti vermezse ben bu işi tamamlayamam” kasdındadır.

Evet, Resulullah (sav) her yaptığı hayırlı işe besmele ile başlamıştır. “Bismillah ile başlamayan her ciddi iş noksandır.” diyerek Müslümanları buna teşvik etmiştir. Başka bir hadis-i şerifte de Resulullah (sav) şöyle buyurdu: “Sizden kim bir şey yerse “Bismillah (Allah’ın adıyla)” desin. Bidayette söylemeyi unutmuşsa sonunda şöyle söylesin: “Bismillahi fi evvelihi ve âhirihi (başında da sonunda da Bismillah).” (Hz.Aişe) http://www.dogruhaber.com.tr/haber/12902-besmele-her-hayrin-basidir/

Özetle her Müslüman’ın vazifesi yapacağı ve yapmayı düşündüğü hayırlı işe “Bismillah” ile başlamalı ve yaptığı hatalı işlerden dolayı İstiğfar ve tövbe etmelidir.

Bilinmelidir ki, istiğfar ve tövbe de her Müslüman’ın şiarıdır.

Kanaatime göre önümüzdeki seçimler için bütün partiler Bismillah'la başlayıp istiğfar ve tövbe ile biten iş ve işlemleri amasız, lakinsiz, fakatsız bir şekilde yapmalıdır.

Kısaca İslam’ı tefekkür etmeli ve hayatı İslam’a göre kurgulayacaklarını yaşayarak taahhüt etmelidir.

Unutulmamalıdır ki, samimi bir şekilde “Bismillah”la başlayan eylemler hayırla sonuçlanır.  Her alandaki kalkınma hızlanır, İslami hayat çerçevesinde refah artar. Eylemlerimizdeki hata ve kusurlar için de istiğfar ve tövbeyi de ihmal etmemeliyiz.

Hepimiz insanımızı sıkıntıya sokan, ülkemizi zayıflatan silahtan, hendekten, tuzaktan uzak durmak için bismillah demeliyiz, silah kullanana, hendek kazana, tuzak kurana, korku ve dehşet saçana destek olabilecek ifade ve eylemlerden dolayı istiğfar ve tövbe etmeliyiz.

Bu taleplerim bütün partililerden ve partililerdendir.

Ayrım yok.

Önümüzde seçim var.

Haydi, İslam’la İslamlaşmaya.

Haydi, “bismillah” diyerek hayırda yarışmaya, istiğfar ve tövbe ile kötü eylemlerden uzak durmaya.

Selam ve Sabırla...

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?