25 Mayıs 2023 Perşembe

“Şeytan onlara durmadan vaad eder, boş ümitler verir”*

 “Şeytan onlara durmadan vaad eder, boş ümitler verir”*

Veysi Erken

İnsanoğlu yaratılmadan önce melekler ve iblis yaratılmış ve insan yeryüzünde iskân edilmiştir. Hani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu. Bakara-30

İnsana secde edin emrine İblis hariç diğer Melekler secde etmiş ve rablerine teslim olmuşlardır. Meleklere, “Âdem’e secde edin” dediğimizde İblîs dışındakiler derhal secde ettiler; o direndi, büyüklendi ve kâfirlerden oldu. Bakara-34”

İblise mühlet verilmiş ve o insanı kandırmış. Bu kandırma ve iğva faaliyetleri her daim “insan” ve “cin” şeytanları marifetiyle devam etmiş ve etmektedir. Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. Bunlar, aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Artık onları uydurdukları şeylerle baş başa bırak da âhirete inanmayanların kalpleri ona (o yaldızlı sözlere) kansın, ondan hoşlansınlar ve işledikleri kötülüğü bundan böyle de işlemeye devam etsinler. En’am 112-113

İnsan ve cin şeytanları insana daima vaadlerde bulunur ve yoldan saptırmaya, fıtratı bozmaları için çalışır. “Allah şeytanı lânetlemiştir, o da “Kullarından belli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara kaptıracağım, kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler” demiştir. Allah’ı bırakıp da şeytanı dost edinen kimse elbette apaçık bir ziyana düşmüş olur. *Şeytan onlara durmadan vaad eder, boş ümitler verir. Şeytanın onlara söz vermesi aldatmadan başka bir şey değildir. Nisâ 118-120

Vaatleri ile insanın yaptıklarını güzel göstermiş ve onları yenecek kimsenin olmadığını durmadan telkin etmiştir. “O vakit şeytan onlara yaptıklarını güzel göstermiş ve “Bugün insanlar arasında sizi yenecek kimse yoktur, ben de sizin yanınızdayım” demişti. Ardından iki güç birbirini görünce hemen dönüş yaptı ve “Şüphesiz benim sizin sorumluluğunuzla ilgim yok, kuşkusuz sizin görmediğinizi görüyorum ve elbette Allah’tan korkuyorum, Allah’ın cezası çetindir” dedi. Enfâl-48”

Dün olduğu gibi bugün de şeytan kandırdıklarının velisidir. O tabi olanlarla birlikte nifak, ifsad ve fücur faaliyetlerini sürdürmektedirler. “Allah’a andolsun, senden önceki çeşitli topluluklara da mutlaka elçiler göndermiştik; fakat şeytan onlara yaptıklarını allayıp pulladı. Bugün de şeytan öylelerinin velîsidir. Onlar için dehşetli bir azap vardır. Nahl-62

Hâsılı kelam şeytani faaliyetler ve desiseler insanlık tarihi boyunca olmuş ve olmaya devam etmektedir.

Günümüzün şeytani faaliyetleri “küresel” bir hal almıştır. Küresel şeytani güçler oluşturdukları örgütleriyle, sanatçı diye piyasaya sürdükleriyle, basın, yayın, medya denilen araçlarıyla, yetiştirdikleri veya satın aldıkları kalemşorlarıyla (yazar-çizer), kelimeleri ve cümleleri süsleyerek, allayarak pullayarak insanları kandırmaya çalışan hatipleriyle, başkan, önder, lider vs. diye piyasaya sürdükleriyle insanları kandırmaya ve Allah’ın, Rahman’ın yolundan saptırmaya çalışıyorlar ve çalışmaya devam ediyorlar.

İnsanımızın “tevhid” imanını çalmaya çalışıyorlar ve başarılı oldukları da söz konusudur. Bilhassa küresel şeytanların emir eri olan fetöist teröristler pek çok insanımızın imanını tahrip etmiş ve çalmıştır.

Ve maalesef Müslüman görünümlü bir şekilde şeytani faaliyetleri ve algı operasyonlarıyla insanımızı kandırmaya ve hakkın yolundan saptırmaya devam ediyorlar.

Bugünün seçim ortamını bu şekilde değerlendirebiliriz.

Günümüz ve her günümüzde “euzubillahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim” ayetlerini okumaya ve yaşamaya devam edelim ki, kovulmuş şeytanlar bizi kandıramazsın.

Selam ve Sabırla… 25.05.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?