17 Mayıs 2023 Çarşamba

Yaparsa Reis Yapar Doğru Adamla Yola Devam

Yaparsa Reis Yapar  Doğru Adamla Yola Devam

Veysi ERKEN

Evet.

“Yaparsa Reis Yapar, yaptıkları yapacaklarının teminatıdır” diyoruz ve “Doğru Adamla Yola Devam” diyoruz.

Evet, 28 Mayıs 23 günü önemli bir gün. Bir seçiş ve tercih günüdür. Seçim Türkiye sevdalıları ile Türkiye muhalifleri arasında olacaktır.

Gönlümden geçen Türkiye sevdalıları ve temsilcisi olan Recep Tayyip Erdoğan’ın en az % 80’lik bir “oy” ile seçilmesidir.

Allah “Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin; eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz. Âl-i İmran -139” diye buyur.

Evet, gevşeklik göstermeyeceğiz inşallah.

Bütün Türkiye sevdalılarına çağrımdır. Gevşemeyin. Vakit kaybetmeyiniz. Herkesin gönlünü fethetmeye ve herkese ulaşmaya çalışınız  

Birinci turda oy vermemiş olan Türkiye sevdalılarına da sesleniyorum.  Siz de gevşemeyin ve bu turda oyunuzu Recep Tayyip Erdoğan’a veriniz ki, Biden’ciler, Soros’çular ülkemize zarar veremezsin.

Biliyoruz ki “yaparsa reis yapar” ve “söz verdiğinde Erdoğan sözünü tutar” anlayışı toplumda hâkimdir. Zira, yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.

Bu anlayış Türkiye’nin muhaliflerinde de hâkimdir. İsteyen batının/batılın ve Türkiye’deki uzantılarının demeçlerini ve yazılarını okur ve yorumlar.

Evet,

“Yaparsa reis yapar” anlayışıyla “Doğru Adamla Yola Devam” diyoruz. Ki verilen “sözler” tutulsun.

Biliyoruz ki, Türkiye’ye muhalif olan ademlerin temsilcisi olan Kemal Kılıçdaroğlu verdiği hiçbir sözü tutmamıştır ve sözünü tutma niteliğine sahip değildir.

Çok eskilere gitmeye gerek yok. 2018 yılından beri Kendisinin, CHP’li Belediye başkanlarının ve şürekâsı olan partilerin başkanlarının verdikleri ve tutmadıkları sözleri incelemek yeterlidir. https://www.youtube.com/watch?v=D3bl3pDDqmA

Çiftçilere traktör, bedava elektir, belediyelerden kimsenin çıkarılmayacağına dair verilen namus sözü https://www.youtube.com/watch?v=4y4tSXWFnkk Yangın söndürme uçaklarının tamiratı, öğrencilerin ücretsiz taşınması, suyun ucuzlatılması vs. verilip de tutulmayan sözlere örnektir.

Kılıçdaroğlu ve şürekâsı için sadece şu söylenebilir. “Sana söz. Hiçbir sözümüzü tutmayacağız”

Sözlerinde durmamalarının ve olumlu icraatlarının olmaması ataların olan ittihatçılardan tevarüs ettikleri zihniyettir.

Bilindiği üzere “ittihatçı ve jöntürk” ekipleri tamamen bu millete yabancı ve yıkıcı bir anlayış idi ve mirasçıları da yabancı ve yıkıcıdır. Osmanlıyı dağıtan İttihatçıların mirasçıları Türkiye’yi dağıtma ve yıkma gayretindedir.

Yahya Kemal "İttihat ve Terakki kadar bin türlü zihniyeti, bin türlü yaratılışı, bin türlü emeli bir araya toplamış ve dağılmamış, bilâkis, zaman geçtikçe daha ziyade top­lanmış ve kuvvetlenmiş siyasî bir cemiyeti Avrupa'­nın ve Asya'nın tarihinde göstermek imkânsızdır.

 İttihatçı ittifakının içinde en dinsiz masonlar yanında en şedîd İslâm İttihatçıları; en geniş insaniyetçi ve medeniyetçiler yanında en dar kafalı milliyetçiler bu­lunduğu gibi, en seciyeli tanınmış adamlarla seciye­sizlikleri herkesçe malûm adamlar, maddî menfaatlerden uzak, temiz vatanperverlerle vurguncular ve harb zenginleri yan yana ve biri birini çok sever olarak görülüyordu. Böyleyken İttihat ve Terakki dağılmadı. Bu terkibi Talat vücuda getirmiştir." Yahya Kemal, Çocukluğum, Gençliğim, Siyasî ve Edebî Hatıralarım, 3. baskı, 1986, s. 171-176. biçiminde tavsif etmiştir. Ve bu yıkıcı zihniyet bugün Kılıçdaroğlunun temsil ettiği blokta devam etmektedir. Ülkemizin neredeyse her şeyini kaybettiren bu zihniyet maalesef bugün de varlığını en çok CHP ve iltisaklılarında devam ettiriyor ve her olumlu icraata karşı çıkıyor. Tarihin derinliklerine uzanmaya gerek yok. Yetmişli yıllardan itibaren bu zihniyetin karşı çıkmadığı bir proje göremezsiniz. Bu zihniyet tarih boyunca “tahripkâr” olmuştur.  Olmaya devam ediyor.

Kısaca bu milletin ve ümmetin sevdalıları “yaparsa reis yapar”, “söz verirse Erdoğan sözünde durur” anlayışıyla “Doğru Adamla Yola Devam” diyoruz ve İttihatçı zihniyetin varislerini ademiyete terk ediyoruz biiznillah.

Selam ve Sabırla… 17.05.2023

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?