4 Temmuz 2023 Salı

24. ve 41. Madde değişiklik teklifi Aile düşmanlarını deşifreye yeter

 24. ve 41. Madde değişiklik teklifi Aile düşmanlarını deşifreye yeter

Veysi ERKEN Dr.

Ailemiz ve milletimiz felakete ve yokluğa sürükleniyor. Bir nebze de olsa artık dur denilmelidir. Belki ihyaya yetmez ama dur demeye katkı sağlar.

Evet.

Anayasanın 24. Ve 41. Maddelerindeki değişiklik teklifinden bahsediyorum.

Artık mazeret yok. Bu millet hem mecliste çoğunluğu hem de başkanlık makamını tevdi etti.

Şimdi yeniden Bismillah deyip icraatta bulunma vaktidir. Anayasa değişiklik teklifini hiç vakit geçirmeden yenileme ve meclisten geçirme vaktidir.

Türkiye Yüzyılı” vizyonu çerçevesinde bu değişiklik teklifi hemen görüşülmelidir. Mecliste ilk görüşülmesi gereken konudur.

Aileden ve inanç özgürlüğünden yana ve düşman olanlar belli olmalıdır.

Özellikle “değerlerin” ve “huzurun” yüzyılı başlığı altında ifadesini bulan konuda “aile ve eğitim”le ilgili değişiklik hemen devreye sokulmalı ve bu iki alanda çöküntü durdurulmalıdır.  Bu maddeler Anayasa’da yerini almadan Meclis asla tatile girmemelidir.

Savsaklayan her parti ve vekil vebal altındadır.

Savsaklayanlar toplumun yok olmasına katkı sağlamış olur. Bilindiği üzere bir toplum kendini değiştirir, kötülüklere yönelir ve ahlakını kaybederse Allah nimetini keser. Kur’anda bu durum “Firavun hânedanıyla onlardan öncekilerin âdet haline getirdikleri gibi Allah’ın âyetlerini inkâr ettiler, Allah da onları günahları yüzünden yakalayıp cezalandırdı. Allah güçlüdür, azabı çetindir. Bu böyle olmuştur; çünkü Allah, bir topluluğa lutfettiği nimetini, onlar kendilerini değiştirmedikçe değiştirmez ve Allah her şeyi işitip bilmektedir. Enfâl 52-53” biçiminde ifade edilir. Dolayısıyla nimetin kesilmemesi için çaba sarf edilmesi zorunlu ve kaçınılmazdır. Mecliste yer alan her parti ve vekil nimetin kesilmemesi için çaba sarf etmesi gerekir ki değişiklik gerçekleşsin, nimet artsın.

Özetle Aile, millette, yaşayışta, inançta ve eğitimdeki yozlaşmanın önüne Anayasa’nın 24. Ve 41. Maddeleriyle ilgili teklifin ihyası ve kanunlaştırılması ile başlanabilir ve başlanmalıdır.

Hemen şimdi. Mecliste bu konu görüşülmeli ve kanunlaştırılmalıdır. Bu konu diğer bütün değişiklik tekliflerinden önemlidir. Destek olmayan partiler ve vekiller kaçak ilan edilmelidir.

Anayasa değişikliği gerçekleştirildiği takdirde acilen yapılması gereken bir diğer iş ilke ve kuralların belirlendiği mevzuat ile ilgilidir. Kanun, tüzük, yönetmelik vs. mevzuatta çok hızlı değişiklik gerekir ki, sapkın akımların önüne set çekilsin.

Bilindiği üzere sapkın akımlar mevzuatın bozukluğu sebebiyle toplumun her kesimine medya, sosyal medya, okullar, üniversiteler vs yollarla çok kolay sızabiliyorlar.

Toplumumuz tahribat nedeniyle değerlerini büyük ölçüde kaybetmiş ve  yok olma noktasına hızlı bir şekilde yuvarlanmaktadır.

Ahlaki ve inançla ilgili çöküntüyü fark etmeyen ve tedbir alınmasını istemeyen vatansever yoktur diye düşünüyorum.

Aile ve toplumda çöküntüye sebep olan ve algı operasyonlarını hızlandıran bu konu hemen çözülmelidir.

Bu meclis ülkemizin refahı ve huzuru, İ’layı Kelimetullah doğrultusunda Nizamı âlem ülküsünü gerçekleştirebilmek için adım atılması ve Anayasanın ilgili maddelerinin değiştirilmesi gerekir

Hemen  şimdi.

Yarın değil hemen şimdi.

Sayın Başkan ve Sayın Devlet Bahçeliden anahtar sizde, icraat bekliyoruz.

Yeniden bismillah diyerek değişiklikleri gerçekleştirme ve yeni ufuklara yelken açma zamanıdır.

Bilinmelidir ki, vakit nakittir. Ülkemizin aile ve inancımıza uygun yaşamaya katkı sağlayacak değişiklik için kaybedilecek ve heba edilecek vakit yoktur.

Selam ve Sabırla… 04.07.2023

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?