8 Temmuz 2023 Cumartesi

Gündem Seyyanen Yozlaştırma

 Gündem Seyyanen Yozlaştırma

Veysi ERKEN Dr.

Değerli Dostlar

Aylardır hatta yıllardır üzerinde ısrarla durduğum bazı konular vardır. Esnaf, işçi ve memurların mağduriyetleri, öğrenim özgürlüğü başta gelen mevzulardır.  Çözümsüzlük için Türkiye’nin bloke edilmeye çalışıldığını ve maşa olarak bazı grupların kullanıldığını da hep birlikte görüyoruz.

Üzülerek belirtmeliyim ki, görüştüğümüz vekiller seçimlerden sonra meclisin hızlı bir şekilde (kangrenleşmiş bedelli askerlik, esnafın ve işçinin mağduriyetini giderecek ve kamuda ücret dengesizliğini ortadan kaldıracak düzenlemeleri yapacağına) yozlaşmayı arttıran bu durumun ortadan kaldırılacağına dair vermiş oldukları taahhütleri yerine getirmediklerini biliyoruz.

Maalesef, Türkiye’yi bloke eden güçlerin tezgâhına iktidar düşmüş bulunmaktadır. İşçiyle, memurla, emekliyle, esnafla, öğrenciyle ilgili hazırlıkları ve çalışmaları dengeleri daha da bozacak niteliktedir.

Zamlar, vergi artışları, sadece çalışan memurlara verilecek seyyanen artışlar toplumun daha fazla ahlaksızlaşmasına ve yozlaşmasına vesile olacak faaliyetlerdir.

Keşke muhalefet bu konuları gündemde tutup iktidarı zorlayabilse ve yozlaştırmayı engellemeye çalışsa.

Heyhat.

Gidiş uçuruma doğru ve hız gittikçe artıyor.

 Bu gidiş her halde bir sonraki seçime kadar devam edecek, sosyal barış zedelenecek ve huzursuzluk artacak.

Ve.

Seçim sonrasında da çözümsüzlük devam ettirilecek.

Ben şahsen hem iktidar kanadından hem de muhalefetten ümidimi kestim. Zamlar, kira artışları, SEYYANEN düzenlemeler, vergi (esasında kepçeyle algı) artışları ile adaletsizlik ve uçurum arttırılmaktadır.

 İktidar, STK’lar, sendikalar ve muhalefet sessizliğe gömülmüş.

Kısaca adalet öldü.  Herkes seyirci.

Maalesef küresel haydutların uluslar arası örgütlerinin maşası haline gelen yapıların tahribatı tüm hızıyla devam etmektedir.

Umarım ki, vekiller, etkililer, sendikalar ve yetkililer beni mahcup ederler ve bahsedilen düzenlemeleri hakkaniyete uygun gerçekleştirerek malum yapıların oyunlarını boşa çıkarırlar.

Ülkeyi SEYYANEN bataklığa sürüklemezler, gelir dengesizliğini daha da arttırmazlar, ücret makasını daha fazla açmazlar ve yozlaşmanın artmasına zemin hazırlamazlar.

Selam ve Sabırla… 08.07.2023

Not: Bu yazı 2014 doğumludur. Az değişikliklerle tekrar yayınlıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?