13 Aralık 2023 Çarşamba

“ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERĠME SAHİP ÇIKIYORUM

 ÇEDES’E, 

“ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERĠME SAHİP ÇIKIYORUM PROJESİ”NE KARŞI ÇIKAN HABİS UR

Veysi ERKEN Dr.

Herkesin, hatta aklı başında olan bütün dünya insanlarının kabul ettiği eğitimin (tedrisat) iki yönlü olduğudur.

 “Talim” ve “terbiye”

“Terbiye” teorik”ten ziyade “pratik” olarak, yaşayarak, yaşatarak sahada öğrenilir ve kazandırılır.

Son zamanlarda T.C.MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI,T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ve T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI “terbiye”nin, “ahlakî” değerlerinin kazandırılması amacıyla bir protokol imzalanmıştır.

Geç kalınmakla birlikte faydalı bir çalışmadır. Desteklenmesi gereken ehemmiyetli bir projedir.

Hemen bütün okullara ve sahalara yaygınlaştırılması gereken bir faaliyettir. Bu faaliyetin amacı; “Öğrencilerimizin “millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına” ayrıca çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi kendi yaşantılarında inşa etmiş; akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaktır” olarak belirlenmiştir.

https://bozkurt20.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_04/13144812_06094358_30091927_CEDES-USUL-VE-ESASLAR.pdf

Gönüllülük esasına dayanan proje kapsamında okullara “manevi danışman” ataması öngörülmüştür.

Projenin amacı gayet açık olduğu halde gayrı Müslim taife ve Münafıklaşmış tipler hemen hemen her yerde, medyada, özellikle soros ve Münafıkların medyalarında ve sosyal medyada projeye karşı çıkma ve karalama faaliyetlerine başlamışlardır.

Tabii ki, asıl gayeleri kendileri gibi gayrı Müslim ve münafık topluluğun çoğaltma ve ahlaksızlıklarını devam ettirmedir.

Maalesef; Ahlaksız güruhun hezeyanları karşısında etkili olması gereken yetkililer savunma pozisyonunda kalarak projeyi tamamen devreye alamıyorlar.

Bilinmelidir ki, yetkililer cesaretli ve kararlı olmalıdır ki, gençliğimiz kendi inanç değerleriyle “terbiye” olsun ve geleceğimiz kudretli olsun.

Evet.

ÇEDES projesi gün kaybetmeden Gayrı Müslim ve münafık güruha rağmen Türkiye’nin bütün sathında uygulanmalı ve gayrı Müslim ve münafık güruhun çabaları boşa çıkarılmalıdır.

Hâsılı kelam, ÇEDES projesi bir iki il ile sınırlı kalmamalı öğretim dönemi bitmeden bütün okullara ve sahalara yaygınlaştırılmalı ve uygulanmalıdır.

Selam ve Sabırla… 13.12.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?