5 Aralık 2023 Salı

Meral’in Partisi CHP’den kopabilir mi?

 Meral’in Partisi CHP’den kopabilir mi?

Veysi ERKEN Dr.

Meral’in partisinin yetkili kurulları toplanmış, istişarede bulunmuş ve sonunda GİK CHP ile ittifak ile yapmama kararı almış.

Hür ve müstakil seçime gireceklermiş. 81 İL ve bütün ilçelerde kendi adaylarıyla seçime gireceklermiş.

Peki, Meral bu kararın ardında durabilecek mi?

Bilindiği üzere daha önce Meral Akşener kumar masasından kalkmış ve onu zorlayan irade tarafından tekrar masaya oturtulmuş idi.

Kendi ifadesiyle CHP’den alınan vekiller marifetiyle seçime giren, Kılıçdaroğlu’nu sülalesine emanet eden Meral hanım ittifaktan, CHP zihniyetinden vazgeçebilir mi?

Kanaatime göre kendi isteği ile vazgeçemez. GİK karar almış olsa bile vazgeçemez. GİK kararında direnirse iki taraftan biri tasfiye olur.

Ekrem’e sarılan Meral CHP ile ittifaka devam eder, HDP için bir mazeret bulur Selanikli Özgürle tokalaşır.

Özgür Selanikliliğini kendisi dile getirmiştir. “Özgür Özel'den Bahçeli'ye yanıt: 'Soyumuz Selanik'tedir.' https://www.youtube.com/watch?v=q_52FZ7M4Xo

Belki Özgür’ün soyu Selanik’e dayandığı için Meral’le daha kolay işbirliği yapar. Ne de olsa Meral’de o taraftan gelmedir. Bunu da kendisi söylemiştir. Hatta dedelerinin Diyarbakır’dan Balkanlara gittiğini de beyan etmiştir. https://www.youtube.com/watch?v=W9WT4Qjeh4s

Esasında bu furyaya daha önce Muharrem İnce de katılmıştı. İnce; 20 yıl önce “Selanik’te dedemin köyünde babam, ben ve oğlum. Baban yoksa sırtın üşür. Babalarınıza sımsıkı sarılın. #BabalarGünü kutlu olsun” https://www.facebook.com/muharrem.ince77/posts/10158498889726703/ paylaşımını yaparak meramını dile getirmişti.

Hatta Ekrem’in de o taraftan olduğu söyleniyor.

Kısaca mübadil kızı ve iyi bir örgütçü olan Meral kendi iradesiyle CHP zihniyeti ve şürekâsından vazgeçebileceğini zannetmiyorum

https://www.ahaber.com.tr/gundem/2022/11/01/meral-aksenerin-28-subatcilar-ile-kirli-is-birligi-ben-iyi-bir-orgutcuyum-refah-koalisyonunu-ben-yiktim?paging=3

Bekleyelim görelim. İbrahim Hakkı hazretlerinin ifadesiyle;

“Hak, şerleri hayr eyler,

Zannetme ki gayr eyler,

Ârif ânı seyr eyler,

Mevlâ görelim neyler,

Neylerse, güzel eyler...”

Son GİK kararından sonra yıllardır yaptığım teklifi tekrar ediyorum. CHP ve Meral’in partisi kendilerini fesh etmeliler ki, milletimiz huzur bulsun. Zira bunlar parti değil, JÖN Türk ve ittihatçı zihniyetinin devamıdır.

Selam ve Sabırla…05.12.2023

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?