22 Aralık 2023 Cuma

Faiz, İnsanımızı batırıyor ve bu gidişle Türkiye’yi Batıracak

 Faiz, İnsanımızı batırıyor ve bu gidişle Türkiye’yi Batıracak

 Veysi ERKEN Dr.

 Allah “Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, “Alım satım da ancak faiz gibidir” demeleridir. Hâlbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişteki kendisinindir, durumunun takdiri Allah’a aittir. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir. Bakara-275” diye buyurur.

İktisadi hayat icabı alış veriş daimdir.

Haramzadeler alış veriş ile faizi bilerek karıştırırlar ve insanların zihinlerini iğfal ederler.

“Faizcilik” düzeni Siyonist haçlı zihniyetinin vazgeçilmezidir.

Toplumları “faiz” düzeninin esiri haline dönüştürerek “varlıklarını ve birikimlerini” çalarlar. Varlık ve birikimlerin nasıl çalındığını merak edenler “dünyayı ve yüzde beşini istiyorum” isimli kurguyu okumalarında fayda var. https://www.timeturk.com/tr/2008/10/18/dunyayi-ve-yuzde-5-ini-istiyorum.html

Evet.

Faiz yıkımdır, sömürüdür.

Bir zamanlar “Faiz sebep enflasyon bir sonuçtur.” İfadesini kullanıyordu Başkan.

Ki, İfade doğrudur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sebep netice ilişkisine baktığımız zaman faiz sebep enflasyon neticedir" dedi. https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/ekonomi-haberleri/cumhurbaskani-erdogan-faiz-sebep-enflasyon-neticedir_ID1446136/

İfade ve gidişat doğru iken ne oldu da ekonomik hayat insafsız Küresel haydutlara ve faizcilere teslim edildi,  hayat pahalılığı canavarlaştırıldı, enflasyon azdırıldı.

Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz.

Hayat gerçekten çekilmez oldu. Gelir dağılımı tamamen raydan çıktı, Sermaye ve birikimler küresel haydutların Bankaları, holdingleri ve elemanlarına aktarıldı aktarılıyor.

Kur korumalı mevduatı yerden yere vuran küresel haydutların elemanları “faiz” artırımını her gün değil, her saniyede alkışlıyor.

Bilinen gerçektir.

Faiz ile enflasyon canavarı azgınlaşırken, bundan beslenenlerin servetleri katlanıyor, halk fakirleşiyor, eziliyor.

İktidarın yapması gereken bu değildi ve değildir.

İktidarın yapması gereken IMF’den; Dünya Bankasından borçlanma değildir. Küresel haydutlara teslim olma değildir.

İktidarın yapması gereken halkın refahını ve mutluluğunu arttırmak ve devleti yaşatmaktır.“İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” ilkesini hayata geçirmektir.

İktidarın yapması gereken zenginlerin servetlerinden vergi, zekât almasıdır.

Zenginlerden servetlerinden zekât alınırsa insanımız ve ülkemiz rahatlar. Küresel haydutların düzeni bozulur.

Kanaatim odur ki, faiz artışı bir çıkış yolu değildir aksine felaketi arttırıcı, servetin belirli ellerde toplanmasını sağlayıcıdır. Faizi arttırma ülkeyi ve insanımızı batırmadır. Varlıklarımızı küresel haydutlara peşkeş çekmedir.

Dolayısıyla çözümü içimizde ve inancımıza göre aramalıyız.

İster Zekât, ister vergi değin servetten alınmalıdır ki denge sağlansın. Faizcilere ve holdinglere “teşvik” adı altında fakirin malı mülkü peşkeş çekilmesin

En kısa zamanda hatadan dönülmelidir. Küresel haydutların elemanları ekonomi yönetiminin başından uzaklaştırılmalı, yerlerine milli ve yerli insanlar atanmalıdır. Bilindiği üzere hatadan dönmek bir fazilettir.

Hâsılı kelam.

Allah: “Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, “Alım satım da ancak faiz gibidir” demeleridir. Hâlbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişteki kendisinindir, durumunun takdiri Allah’a aittir. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir. Bakara-275”

Gün faiz düzenini ayaklar altına alma günüdür. Sömürü düzeninden milleti ve vatandaşı kurtarma ve koruma günüdür.

Zaman özümüze ve İslami inancımıza uygun bir ekonomik düzeni ihya zamanıdır.

Yoksa faizci anlayışla ülkemiz ve insanımız batmak üzeredir.

Selam ve Sabırla… 22.12.2023

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?