1 Ekim 2023 Pazar

Devam İçin Neleri Yapmak Gerek

 Devam İçin Neleri Yapmak Gerek

Veysi ERKEN Dr.

 

Sosyal grupların varlıklarını hitap ettikleri veya hitap etme iddiasında bulundukları kitlelere güven telkin edebildikleri ve heyecan oluşturabildikleri müddetçe varlıklarını devam ettirebilirler.

Kitlelerin güvenini ve desteğini kazanamayan hareketlerin iktidar şansı olamaz, olmuşsa kaybederler.

Dolayısıyla, iktidara talip iken hayal kırıklığına uğramış grupların kendilerini sorgulamaları gerekir.

.Türkiye’nin temel sorunlarına bu bağlamda baktığımızda kendilerini sorgulamaları gerekenlerin başında, ittihatçı geleneği ısrarla sürdürme ve dayatma çabasında olanlar gelir.

Artık bu gruplar halka rağmen bir yere varamayacaklarını bilmek durumundadırlar.
Kitle iletişimin bu kadar yoğunlaştığı bir dönemde “toplum mühendisliği” iflas etmiştir. Bu gerçeği görmeleri ve toplumu germemeleri gerekir. Toplumun kendi değerlerini yaşamaya ihtiyacı vardır.

İktidar sahibi olanların bunu sağlamaları beklenmektedir. Ekseriyetle iktidar koltuğuna oturanlardan beklenen bir tek davranış vardır. O da muktedir olmaları ve “ittihatçı” zihniyete hadlerini bildirmeleridir.

Hukuken ve insani olarak herkese açık olması gereken kamusal alanları kendi babalarının özel çiftliği imiş gibi parselleyen ve insanımıza hayatı zehir edenlerin hesap vermeleri sağlanmalıdır.

Devr-i sabık yaratamayanların muktedir olmaları beklenmez.
Günümüzün iktidar sahipleri şunu bilmelidirler ki, muktedir olmanın yolu dış dinamiklerden geçmez. Muktedir olmanın yolu iç dinamiklerden geçer.
İktidar sahiplerini muktedir hale getirecek sadece ve sadece Allah’ın nusreti ile halktır. Dolayısıyla iktidardan beklenen temel icraat halkın İslamî inancına, arzularına, taleplerine, beklentilerine uyma ve özgürlüklerini sağlamadır.

İnsanımızın beklentisi her türlü mağduriyetin giderilmesidir.

İktidar sahipleri bu beklentiği karşılayamazlarsa kendilerine açılmış krediyi tüketmiş olur. İcraatın başına geçmiş olanlara hatırlatma bizden.
Mevcutların başarısı bizi elbette ilgilendirir. Ancak alperenlik iddiasında olanlara da iş düşmektedir. Alperenlik iddiasında olanların mevcudiyetleri toplumda oluşturacakları beklentilerle doğru orantılıdır. Tabanın sesi olmak alperenlerin temel görevidir. Bunu başaramadıkları takdirde iktidar olma şansları yoktur.
Alperenler en kısa zamanda halkın temel talep ve ihtiyaçları doğrultusunda siyaset geliştirmek ve seslerini duyurmak durumundadırlar.
Açlık, sefalet ve kurumların zulümleri, gelir adaletsizliği yeni politikaları geliştirme için bir başlangıçtır.

Özellikle ittihatçı CHP zihniyeti ve iltisaklıları sıkıntıların kaynağı olduğundan öncelikle bu alanlara meyletmesi gerekir.

Toplumsal uzlaşma ve alperenlerin hayatiyetinin devamı için haydi çalışmaya.

Yılmak yok.

Bu ülke bizim.

Bu ülkenin insanı bizim.

Çünkü biz “Türkiye”yiz, biz “ümmet”in ümidiyiz.
Selam ve sabırla... 05.10.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?