25 Kasım 2023 Cumartesi

Allah Zulmetmez, İnsanlar kendi kendilerine zulmeder

 Allah Zulmetmez, İnsanlar kendi kendilerine zulmeder

Veysi ERKEN Dr.

Rabbulalemin Allah’tır ve kullarına (insanlara) zulmetmez. İki yolu gösterir, tercihlerinde serbest bırakır. “Ona iki yol gösterdik, iyilik ve kötülük, mükâfat ve sorumluluklarla ilgili aydınlatıcı bilgiler verdik. Beled-10”

Kendilerine iki yol verilen insanoğlunun bir kısmı kendilerine zulmeder ve zulümlerini etrafa yayar. “Gerçek şu ki Allah insanlara zerrece zulm etmez, fakat insanlar kendilerine zulmediyorlar ediyorlar. Yunus-44” ve “Onlara biz zulmetmedik; onlar kendi kendilerine zulmettiler. Rabbinin hükmü geldiğinde Allah’ı bırakıp da taptıkları tanrıları onlara hiçbir şey sağlamadı; ziyanlarını artırmaktan başka bir işe yaramadı. Hud-101” ayetleri bize zulmün kaynağını insanın kendisi olduğunu gösterir.

Adalet’in tahkim edilmeye çalışılmadığı yerlerde “zulüm” başlar. “Zulüm”ün miktarı değişebilir.

Bu yakıcı azap, bizzat kendi ellerinizle işlediğiniz günahlar yüzündendir. Yoksa Allah kullarına asla zulmedici değildir. Enfal-51”

İnsanoğlu kendi elleriyle yapıp ettiklerinden dolayı yakıcı “azap”a duçar olur. Siyonist haçlı zihniyetinin vahşeti, katliamı, soykırımı ve zulmü ortadadır. Rabbulalemin Siyonist haçlı zihniyetinin bütün elemanlarını ve uşaklarını nar-ı cehennemde azap içinde kıvrandıracaktır. Buna inanıyorum.

Bu ayetler ışığında zalimlerden olmamamız ve zalimlere meyletmememiz gerekir. İmanımız varsa zalimlerden ve zulmetmekten uzak durmak durumundayız.

Maalesef merhum Necip Fazıl’ın ifadesiyle “Doğru Yolun Sapık Kolları”na sapanlar, adaletten şaşanlar ve “Zalim”lere meal edenler artmıştır. Hatta tahmin edemeyeceğimiz kadar artmıştır.

Her şeye dini karıştırma diyenin Müslümanlığından, İslamî anlamında müminliğinden bahsedilebilir mi? Zalimlere meal etmemiştir denilebilir mi? Adaletli davranır mı?

Üzülsek de her şeye dini karıştırma diyen Müslüman görünümlüler artmıştır. Kur’an'ın tarifiyle “Münafık”laşmıştır. Belki daha önce münafıktı da bizler mümin zannediyorduk.

Görünen şudur ki, zalimlere meyleden ve adaletten ayrılanlar bir hayli çoğalmıştır. Özellikle idari yetki ve görevi olanlarda bu eğilim had safhadadır.

Hâlbuki Allah “Zalimlerin yanında olmayın; sonra ateş sizi de yakar. Allah’tan başka dostlarınız olmadığına göre bir yerden yardım da göremezsiniz! Hud-113” diye buyurur.

Zulme meyledenlerden ve zalimlerin yanında duranlardan “adalet” beklenmez. “Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte, her şeyi görmektedir. Nisa-58” buyurur. Ayetin hükmü şu şekilde tefsir edilmektedir. “ emanetin yerine getirilmesi, ehline verilmesi ve insanlar arasında adaletle hükmedilmesi yönündeki emirlerin muhatapları genel olarak bütün insanlar, özel olarak müminler ve daha özel olarak da yöneticiler gibi emanet ve adaletten kamu adına sorumlu olan şahıslar ve topluluklardır.

Tarih boyunca insanların huzur ve mutlulukları iki sebeple kazanılmış veya kaybedilmiştir: Emanet ve adalet. Emanetler ehline verildiği ve adalete riayet edildiği müddetçe cemiyette huzur ve saadet bulunmuş, hıyanetler ve haksızlıklar ise huzursuzlukların, kavgaların, savaşların, servet ve neslin helâk olmasının baş sebepleri arasında yer almıştır.

Emanet, korunması istenen maddî ve mânevî değerdir.  

Maalesef Küresel haydutluk düzeninde emanet ehil ellere tevdi edilememektedir.

Haydutların teessüs ettikleri BİR(leş)MİŞ (m)İLLETLER bunun açık bir göstergesidir.

Maalesef bu yapı zalimlerin yanındadır, oyuncağıdır.

İnsan kılıklı şeytanlar bu vasıtayla dünyada zulmü arttırmaktadır. Gazze, Afrika ve Türkistan coğrafyaları bunun birer uygulama alanlarıdır.

Allah insana zulmetmediği gibi şeytanların yolunu takip eden zalimlerden uzak durmamızı, onlara meyletmemizi ve onlarla mücadele etmemizi emreder.

Hâsılı kelam zulme meyledenleri azaltma, adaleti hâkim kılma anlayışı ve arayışı daim olmalıdır ki, beşer kendi kendine zulmetmesin, adalet hâkim olsun.

Selam ve Sabırla… 25.11. 2023

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?