20 Kasım 2023 Pazartesi

“Hilâl ve Haç Çekişmesi”* Bağlamında BOYKOT

 “Hilâl ve Haç Çekişmesi”* Bağlamında BOYKOT

Veysi ERKEN Dr.

Ümera ve ulema okumayı, öğrenmeyi, tefekkür, taakkul, tedebbür ve tezekkür etmeyi pek sevmez.

Bu sebeple Halil Hâlid Bey tarafından kaleme alınan ve 1907 yılında “Haç”ın kalbinde, İngiltere’de basılan “Hilal ve Haç Çekişmesi” isimli kitabı okuyacaklarını ve ibret alacaklarını zannetmiyorum.

Buna rağmen Siyonistlerin Haçlılarla nasıl iç içe olduklarını ve BOYKOT’un önemini anlamak isteyenlere katkı babından ilgili bölümü paylaşmayı bir vazife olarak görüyorum.

Evet, Siyonist haçlı zihniyetini topyekûn BOYKOT etmek mümin Müslüman için farz mazlum ve mağdur coğrafyaların insanları için şarttır.

Bu şuurla ilgili bölümü okuyup gereğini yapalım inşallah.

“Batının saldırısından mümkün olduğunca korunmak için, Müslümanlar da kendilerine uygun ne kadar çare varsa bu çareleri aramayı ihmal etmemelidirler. …..Oraya buraya serpilen İslâm toplumları belki Avrupa’nın üstün silahlarıyla perişan edilebilir, fakat İslâm’ın büyük bir bölümü hiçbir şekilde tahrip olunamaz. Hatta çağlarındaki ilerlemelerden faydalanmayı hedef alan fedakârlıklar gösterirlerse –hatta kısmen olsa bile- İslam’ın eski heybetinin işaretleri ortaya çıkmaya başlar. Zamanın ilerlemesine malıyla, hayatıyla, fikriyle hizmet edecek Müslümanların sayısı arttıkça, Avrupalılara olan maddi ihtiyaçlar da azalır. Avrupa’nın topunu, tüfeğini, makinesini, sanayi aletlerini almak ve tatbik etmek gibi önemli ihtiyaçların giderilmesi istisna tutulmak üzere, muhakkak suretle gerekli olmayan mal ve eşyayı almaktan ve kullanmaktan kaçınmak hamiyet sahibi her Müslüman’ın uyması gereken önemli bir görevdir. BOYKOT yolu ile bize karşı düşmanlıklarını ortaya koyan yabancıların mallarını reddetmek, onlara karşı oldukça etkili bir karşı koyma tokadı olur. Fakat maalesef, Müslümanlar ve özellikle Osmanlı Müslümanları, bu BOYKOT usulünün gerekliliğine tam bir bağlılık sergileyecek derecede hamiyet göstermiyorlar. Hatta içlerinde Avrupa’yı taklid edenler, Avrupa’ya ait olan âdetlerle birlikte onların eşyalarının da yüceliğine inanarak Avrupalılaşmaya çalışanlar bile çoktur. Bunlar, İslamiyet’e ait her türlü hususlardan uzaklaşmakla, Avrupalı yaşam tarzını kendilerine ne kadar uygulamak isterlerse istesinler, Avrupalılar onları yine en aşağı kavimlerin fertleri olarak görecek ve kendilerine eşit saymayacaklardır.

Zikredilen sebepler ve vasıtalarla durumunu güçlendiren Doğu İslâm’ı, Müslüman olmayan Doğu’nun ilerlemesinden de maddeten ve mânen istifade edip, Batılıların gelecek istila ve yağmalarına karşı daha emin bir şekilde kendini koruyabilir. S. 254-255”

116 yıl önce “Haç”ın kalbinde basılan tespitler günümüz de tam anlamıyla yansıtıyor. “İbret alınsa tarih tekerrür etmez” denilir. Geçmişte Avrupa’nın emir erleri olan İttihatçılar onları boykot edeceğine onlara benzeyip köleleri oldular. Bizler ve topyekûn İslam ve Mazlum toplumlar ibret almak ve Siyonist haçlı zihniyetini yeryüzünün tamamında boykotla mükellefiz.

 İnanıyorum ki, böyle bir boykot şuuruna sahip olsak ve uygulasak Siyonist haçlı zihniyeti çok kısa zamanda çöker, Gazze’de ve bütün coğrafyalarda kıyım, katliam, vahşet, şiddet ve soykırım sona erer.

İnanıyorsanız güçlü olan sizsiniz diyor Rabbulalemin.

Evet, iman varsa imkân vardır. Bu imkânlardan birisi de Siyonist haçlıyı topyekûn boykot etmek ve ademiyete mahkûm etmektir.

Haydi, okumaya, şuurlanmaya ve Siyonist haçlı zihniyetini boykotla ademiyete terk etmeye.

Selam ve Sabırla… 20.11.2023

 

*Hilâl ve Haç Çekişmesi, Halil Hâlid, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Ankara-1997

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?