25 Kasım 2023 Cumartesi

Bizim Gıyabî Cenaze Namazımızı Kılmayınız*

 Bizim Gıyabî Cenaze Namazımızı Kılmayınız*

Veysi ERKEN Dr.

Evet.

“Bizim Gıyabî Cenaze namazımızı kılmayınız, çünkü biz diriyiz, sizler ölüsünüz”* böyle haykırmış Filistinli çocuk.

Şuurlu bir mücahit.

“Allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz. Bakara- 154” ayeti mucibince diri olduğunun farkında ve şuurunda.

Ölü olanlar zulüm karşısında sessiz kalanlardır.

Ölü olanlar zalimlerin safında yer alan, zalimleşen ve vahşete ortak olanlardır.

Bu sebepten gıyabi cenaze namazı kılmaya çalışanlara sormak gerekir.

Gerçekten zalimlere, katillere, vahşilere ve soykırımcılara karşı malınızla, canınızla ve bütün imkânlarınızla mücahitlerin yanında saf tutuyor musunuz?

Tutuyorsanız cenaze namazını gıyabi olarak kılınız yoksa uzak durunuz dirilerden. İnanıyorsanız biliyorsunuz.

Ey iman edenler! Size ne oldu ki, “Allah yolunda seferber olun” denilince yerinize çakılıp kaldınız; yoksa âhiretten vazgeçip de dünya hayatıyla yetinmeye razı mı oldunuz? Hâlbuki dünya hayatının sağladığı fayda âhiretinkine göre pek azdır.

Eğer toplanıp seferber olmazsanız Allah sizi elem veren bir azapla cezalandırır, yerinize başka bir topluluk getirir ve siz O’na zerrece zarar veremezsiniz. Allah’ın her şeye gücü yeter.

Siz peygambere yardımcı olmasanız da önemli değil. Nitekim inkârcılar onu, iki kişiden biri olarak yurdundan çıkardıklarında Allah ona yardım etmişti: Hani onlar mağaradaydılar; arkadaşına “Tasalanma! Allah bizimle beraberdir” diyordu. Derken Allah ona kendi katından bir güven duygusu indirdi, sizin göremediğiniz askerlerle onu destekledi ve inkârcıların sözünü değersiz hale getirdi. Allah’ın sözü ise en yücedir. Çünkü Allah mutlak galiptir, hikmet sahibidir.

Kolay da olsa zor da olsa sefere çıkın ve mallarınızla canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Bilirseniz, bu sizin kendi iyiliğinizedir. Tevbe- 38-41”

Hâsılı kelam. Allah yolunda cihad ederken ölenler ölü değil, diridir. Onların gıyabi cenaze namazlarını kılacağımıza, onlara yardım etmek mecburiyetindeyiz. Dünyanın neresinde olursak olalım mükellefiz, bizlere farzdır. Meyyit olmamamız gerekir. Merhum Mehmet Akif:

Âtiyi karanlık görerek azmi bırakmak…

Alçak bir ölüm varsa, eminim, budur ancak.

Dünyâda inanmam, hani görsem de gözümle.

 İmânı olan kimse gebermez bu ölümle:

Ey dipdiri meyyit, ‘İki el bir baş içindir.' Davransana…

Eller de senin, baş da senindir!

His yok, hareket yok, acı yok… Leş mi kesildin?

Hayret veriyorsun bana… Sen böyle değildin.

Kurtulmaya azmin neye bilmem ki süreksiz?

Kendin mi senin, yoksa ümidin mi yüreksiz? Diyor.

Evet, MÜCAHİDLERE yardım etmiyorsak ve yanlarında değilsek şairin ifadesiyle “dipdiri meyyit”ler durumundayız, onların değil kendi cenaze namazımızı kılmalıyız.

Selam ve Sabırla… 25.11.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?