20 Ocak 2024 Cumartesi

İmtihan, iman, sabır ve zafer

 İmtihan, iman, sabır ve zafer

Veysi ERKEN Dr.

                  Bütün şehit ve gazilere selam olsun

Müslüman bir imtihan dünyasında yaşadığının farkındadır/olmalıdır. Mümin Müslüman imtihanı kazanmak ve Allah’ın rızasını kazanmak ister/arzular. Dünyadaki her şey imtihan vesilesidir.

“Ey iman edenler! Eşlerinizden ve çocuklarınızdan da size düşman olanlar vardır, onlardan sakının. Ama affeder, hoşgörülü ve bağışlayıcı davranırsanız, şüphesiz Allah da çok bağışlayıcı ve engin merhamet sahibidir. Mallarınız ve çocuklarınız sizin için ancak bir imtihandır; büyük mükâfat ise Allah’ın katındadır. O halde gücünüz yettiğince Allah’a karşı takvalı olun; dinleyin, itaat edin ve kendi iyiliğinize olmak üzere başkaları için harcayın. Kim nefsinin bencilliğinden korunursa işte kurtuluşa erecekler onlardır. Teğabun 14-16” ayetleri mucibince dünya ve içindeki nimetleri imtihanı kazanmak için kullanım araçlarıdır. Bunun için Müslüman mümin araçları “amaç” edinme, edinirse yoldan sapar.

İmtihanı kazanmamız halinde “cennet”e gireceğimizin ümidinde ve bilincindeyiz. Yoksa sizden öncekilerin çektikleriyle karşılaşmadan cennete girebileceğinizi mi sandınız? Onlar öylesine yoksulluk ve sıkıntı çekmişler, öyle sarsılmışlardı ki peygamber ve yanındakiler, “Allah’ın yardımı ne zaman gelecek?” demeye başladılar. Bilesiniz ki Allah’ın yardımı yakındır. Bakara 214”

Tabii ki Allah yolunda olmak her türlü eylemi gerektirebilir.

Yöneticiler de doğru istikameti vermekle mükelleftir. İstikamete göre sabır, iman imtihanı kazanmayı sağlar ve beraberinde zaferi getirir. “Tâlût askerleriyle birlikte ayrılıp sefere çıkınca, “Allah muhakkak sizi bir nehirle imtihan edecek; kim ondan içerse benden değildir, -eliyle bir avuç alan müstesna- ondan tatmayan da bendendir” dedi. İçlerinden pek azı dışındakiler ondan içtiler. Kendisi ve onunla beraber inananlar nehri geçince “Bugün Câlût’a ve askerlerine karşı bizim gücümüz yok” dediler. Allah’a kavuşacaklarını umanlar ise, “Nice az birlik vardır ki, Allah’ın izniyle sayıca çok birliği yenmişlerdir, Allah sabredenlerle beraberdir” dediler. Câlût ve askerlerinin karşısına çıkınca da “Rabbimiz! Bizi sabırla donat, bize sebat ver ve inkârcı topluluğa karşı bize yardım et!” diye niyazda bulundular. Bakara 249-250”

İmtihanı kazanmak ve zaferi tahakkuk edebilmek için şehadeti hesaba katmak gerekir. “Ya zafer ya şehadet” diyenler bunun numune-i timsalleridir. Bunlar zalimlerin, firavunların, kâfirlerin, münafıkların, müfsitlerin ve hainlerin zulmünden, şiddetinden, vahşetinden korkmazlar. Bilirler ki, dönüş Allah’adır. “İnna lillah ve inna raciun” ayeti dillerinde tespittir. Gazze’deki, Doğu Türkistan’daki 5-6 yaşındaki sabiler, çocuklar bunun canlı delilleridir.

“Onlar, “Biz de rabbimize dönmüş oluruz” dediler;  “Sen, rabbimizin âyetleri bize geldiğinde onlara inandık diye, sırf bu yüzden bizden intikam alıyorsun. Ey rabbimiz! Bize sabırlar ver ve Müslüman olarak canımızı al!” A’râf 125-126

“Firavun’un, öldürmeye kadar varan ağır tehditleri karşısında, eski sihirbazlar ve yeni müminler, hakikat üzere sebat gösterip inancına bağlı kalarak ölmenin, korkaklık göstererek münafıkça yaşamaktan daha şerefli bir tutum olduğunu cesaretle dile getirdiler ve bütün olacak kötü şeylere karşı metanetle direnmelerini sağlayacak bol sabırlar ihsan etmesi için Allah’a niyazda bulundular” tavrını sergilediler.

Evet.

İnananlar Firavunların, katillerin, vahşilerin, Siyonist haçlı zihniyetlilerin ve uşaklarının zulümlerine karşı boyun eğmediler.

Müslüman mümin boyun eğmez, direnir.

Direne direne/ sabr ede ede kazanır biiznillah.

“Yaşarsa da kazanır, şehit olursa da kazanır.”

Unutmayalım, sabredelim ve inanalım.

“Nasrun minallah ve fethun karib”

Selam ve Sabırla… 20.01.2024

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?