28 Ocak 2024 Pazar

Şefkat ve merhamet ne zaman coşacak

 Şefkat ve merhamet ne zaman coşacak

Veysi ERKEN Dr.

Hasan Halis 

“Aşkın pazarına postumu serdim

Dost ile buluşup konuşmak derdim

Yârim ile sohbete giriştim

Coştu Seyhan gibi şefkat bu gece” diyor.

Acaba şefkat “Seyhan” gibi ne zaman coşacak ve insanlığı kuşatacak. Gazze zulümden, soykırımdan, vahşetten, işgalden ne zaman kurtulup şefkat ve merhametle sarmalanacak.

Vicdanlarımız ne zaman huzur bulacak.

Ne zaman Rachel Corie gibi “zulüm bizden ise ben bizden değilim” diye haykıracağız.

Ne zaman merhamet, merhamet diye avazımız gökyüzünde yankılanacak ve mazlumlardan yana olunacak.

Merhamet; sözlükte “acımak, şefkat göstermek” anlamında masdar, “acıma duygusu, bu duygunun etkisiyle yapılan iyilik, lutuf” anlamında isim olarak kullanılan merhamet ve aynı mânadaki rahmet kelimeleri öncelikle Allah’ın bütün yaratılmışlara yönelik lutuf ve ihsanlarını ifade etmekte, bunun yanında insanlarda bulunan, onları hemcinslerinin ve diğer canlıların sıkıntıları karşısında duyarlı olmaya ve yardım etmeye sevkeden acıma duygusunu belirtmektedir. İslâmî kaynaklarda merhamet kavramı genellikle rahmet kelimesiyle ifade edilir. Ancak Türkçe’de merhamet hem Allah’a hem insanlara, rahmet ise özellikle Allah’a nisbet edilerek kullanılır. Kaynaklarda Allah’ın rahmân ve rahîm isimleri açıklanırken evrendeki bütün oluşlar gibi insanlardaki merhamet duygusunun da Allah’ın insanlığa lutfu olduğu belirtilir” https://islamansiklopedisi.org.tr/merhamet.

Bize bahşedilen, İlahi lütuf olan merhamet Siyonist haçlı zihniyetinin vahşetini ne zaman durduracak.

Hani şefkat bir buluşmanın adıydı. İsmet Emre; “Merhamet ile sevginin uçlarda buluşmasıdır şefkat. İkisinin birbirine emaneti, ikisinin birbirine armağanı… İkisinin çıktığı yolculukta birbiriyle vakit geçirme imkânı, biri unutulunca ötekinin hatırlayacağı, uzak yolculuklarda.

Belki biraz da bu yüzden uzaklaşan merhameti görünür kılan sevgiyle dengelemiştir Tanrı şefkati. Belki biraz da bu yüzden merhametin gözlerine bakınca sevginin, sevginin gözlerine bakınca merhametin göründüğü, adı şefkat… Yukarıdan aşağıya inen rahmete tutunan toprak kokusudur. Yüksek yerlere yağan karın, aşağılara yaklaştıkça aşağının ılıklığıyla karşılaşır karşılaşmaz erimesi, yağmura dönüşmesi, ruhun karla karışık sevimli hâlidir” diyor. https://tdk.gov.tr/wp-content/uploads/2020/03/6_%C4%B0smet-Emre-_d_-%C5%9EEFKAT-_-4.pdf

Şimdi merhamet ve şefkati kuşanma zamanı değil mi?

Bebekler, çocuklar, kadınlar ve topyekûn insanlar soykırıma uğratılırken, insanlar topraksızlaştırılıp, toprakların insansızlaştırıldığı, zulümatın tavan yaptığı bir dönemde daha ne zamana kadar zalimlere, katillere karşı sessiz duracağız.

Evet.

Şefkat ve merhamet yitiğimizdir.

Artık şefkat ve merhamet duygularımız köreldi diyorum.

Yöneticiler küresel haydutlara sessiz kalıyor.

Ya rab.

Yitiğimiz olan merhamet duygusunu bize ihsan et.

Belki o zaman emrine uygun cehd ve cihad ederiz.

Üzerimize sabır yağdır belki o zaman rızana uygun "cehd"te bulunuruz ve “nasrun minellah ve fethun karib” diyerek merhametle zalimlere, hainlere, gafillere, katillere, vahşilere, soykırımcılara, işgalcilere karşı her yerde ve her zamanda direniriz.

Selam ve Sabırla… 28.01.2024

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?