16 Ocak 2024 Salı

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu kendisini “Radikal İslamcı” niteleyenlere verdiği cevap

 Merhum Muhsin Yazıcıoğlu kendisini “Radikal İslamcı” niteleyenlere verdiği cevap

Veysi ERKEN Dr.

Yıllar önce merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kendisine ve onunla beraber hareket edenlere Sabetayist çete ve Moiz Coheni’in torunları iftira, itham ve karalama kampanyası başlatmışlardı.

Merhum Muhsin Yazıcı oğlu o dönemde kendisine sorulan bir soruya verdiği cevapla bunları susturmuş idi.

İşte o soru ve cevap.

“Yeni bir oluşum başlatma yolunda harekete geçmenizi müteakip bazı suçlamalar da beraberinde geldi. Bunlardan en çok ifade edileni sizin ve arkadaşlarınızın "radikal İslamcı" olarak suçlanması... Ayrıca Türk milliyetçiliği konusunda duyarlı olmadığınız.

Bu suçlamalar 68’lerden bu tarafa geçememiş bir kısım arkadaşlarımız tarafından samimi olarak ifade ediliyorsa hoş­görüyle karşılanabilir.

Kendi görüşüdür dersiniz, geçersiniz.

Ama büyük bir kesim bunu kasti olarak yapmaktadır.

Bizim geçmişimiz belli, herkes tarafından da bilinmektedir. Türk’üz ve Türk milletinin en yüce değerinin İslam olduğuna inanı­yoruz. Bundan hareketle Müslüman-Türk kimliğinin savunu­cusuyuz.

İslamiyet’i Türk milletinin hayat nizamı olarak gö­rüyoruz. Öteden beri İslam’la mezcedilmiş milliyetçiliği savu­nuyoruz.

Bu sebeple Türk milliyetçiliğine bir tavrımız olduğu konusundaki iddialar ancak iftiradır.

Bu noktada bize radikal İslamcı suçlamasını yapanlar herhalde bizi çok iyi bilmelerine rağmen, bizleri marjinal gös­terme gayreti içerisindedirler.

 Ayrıca da bunlar Müslümanlığı ancak ilmihal bilgileri çerçevesinde anlayabildikleri için, be­lirli bir konudaki İslami tavrı veya yorumu "radikallik" olarak yorumlayabilecek kadar cahildirler.

Bunlara sorun, Müslümanlıklarında samimiler mi? Nereye kadar Müslümanlar... Bir Müslüman'a radikal suçlaması yapılması cehaletin ve Müslümanlığa olan husumetin sonucudur.

Biz İslamiyet’in totaliter bir rejim olmadığını, her türlü sivil anlayışa ve yapılanmaya açık olduğunu ifade eden "İslami Çoğulculuk" ilkesiyle her türlü totaliter rejime karşı olduğunu iddia ediyoruz.

Bizlere "radikal" yakıştırmasını yapanlar, önce kendi beyinlerinde to­taliter kalıplan ve ancak bir yere kadar düşünmelerine izin ve­ren barikatları kırsınlar.  Ayrıca da radikalliğin ne olduğunu, İslami çoğulculuğun ne olduğunu ve Ehl'i Sünnet inikadını iyi öğrensinler.

Tabii Müslümanlık anlayışlarında samimilerse”

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu yıllar önce Moiz Cohen’nin çocuklarına ve torunlarına böyle cevap vermişti.

Hâlâ onların peşine takılanlara, onları lider görenlere, partilerine iltihak edenlere duyurulur.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlunun ifadesiyle “tabii ki, Müslümanlık anlayışınızda simimi iseniz.”

Selam ve Sabırla… 16.01.2024

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?