11 Şubat 2024 Pazar

Gazze Ölüyor. Sessiz Kalmak suça ortak olmaktır

 Gazze Ölüyor. Sessiz Kalmak suça ortak olmaktır

Veysi ERKEN Dr.

“Gazze için konuşmak zamanı değil, harekete geçme zamanıdır” http://veysierken.blogspot.com/2024/02/gazze-icin-konusmak-zaman-degil.html başlıklı yazıma bir okuyucu şu ifadeyle katkıda bulundu. “İslam ülkeleri liderleri veya en azından 1 bakan olmak üzere insani yardımla beraber hepimiz birlikte Gazze’ye giriyoruz desin ve yapılacak saldırıyı savaş sebebi sayarız desinler bakalım İsrail ve destekçileri ne yapacaklar, hiçbir şey yapamazlar. Tabii ki benim söylemim İslam ülkeleri ve Müslüman başkanları için…”

Aynen katılıyorum ve kendisine Allah razı olsun diyorum.

Evet, sessiz kalmamak ve harekete geçmek farzdır.

Sessizlik soykırımcıların suçuna iştirak etmektir.

Hamas haykırıyor, Gazze ölüyor, Gazzeliler soykırıma uğratılıyor. Uyanın ve sessiz kalmayın diyor.

HAMAS'TAN İSLAM ÂLEMİNE ÇAĞRI

Dünyaya çağrı yapılan açıklamada, “Arap Ligi’ni, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni Filistin halkını yerinden etmek amacıyla Refah’a soykırım yapılmasını önlemek için acil ve ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz” diyor. https://www.haber7.com/dunya/haber/3389941-hamastan-son-dakika-abd-aciklamasi-tum-islam-alemine-cagri-yaptilar

Unutmayalım; “İsrail Refah'ta yeni katliam peşinde! Bir buçuk milyon Filistinli için tehcir planı masada İsrail savaş kabinesinin, Refah kentine yönelik olası kara operasyonu için 1 buçuk milyon Gazzelinin tahliyesine yönelik 'alternatifler' üzerinde çalıştığı bildirildi. https://www.haber7.com/dunya/haber/3390016-israil-refahta-yeni-katliam-pesinde-bir-bucuk-milyon-filistinli-icin-tehcir-plani-masada

Bu kadar sessizlik hangi Müslüman’ın kanatmıyor, bu kadar mı harab olduk. Liderler dipdiri meyyitler mi, yoksa köleler mi?

Çabalayanlar, gayret gösterenler geç kalmayın. Mart sonunu beklemeyin, hep birlikte hemen yola çıkalım. “Özgürlük Filosu’nun Mart ayı sonunda yola çıkması hedefleniyor. Refah Sınır Kapısı da kapalı. Havadan, karadan ve denizden bu ambargoyu inşallah deleceğiz. Artık durma vakti değil. https://www.haber7.com/dunya/haber/3389990-ozgurluk-filosunun-mart-ayi-sonunda-yola-cikmasi-hedefleniyor

Doğru “artık durma vakti” değildir.

Vakit geçti, saniye kaybedilmeden harekete geçme vaktidir.

Gazze, Filistin, Doğu Türkistan ölüyor.

Sessiz kalan etkili ve yetkililer soykırımcılar kadar suçludur.

Suç ortaklığından vazgeçilme zamanıdır.

Tabii ki Müslüman liderler ve yetkililer içindir.

Cesur yüreklilere, vicdanlılara, ahlaklılara ihtiyacımız vardır.

Hâsılı kelam; Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Afrika’da devam eden vahşete, soykırıma, katliama, işgale, sürgüne sessiz kalmak suça ortak olmaktır.

Suça iştirak etmeyenler, etmek istemeyenler; dini, dili, mezhebi, meşrebi, cinsiyeti ne olursa olsun vicdanı olan herkes sessiz kalmamakta, haykırmakta sesini yükseltmekte ve mazlumlara yardım etmeye çalışmaktadır.

Ses vermeyenler vicdansızlar, iki ayaklı şeytanlar, Siyonistlerin uşakları, moiz cohenlerin torunlarıdır. Katillerin, vahşilerin, soykırımcıları ortaklarıdır.

Evet.

Katillerin ortakları ve piyonları olan sanatçı, akademisyen, futbol kulübü, sanayici, yazar, gazeteci vs kılıklı etki ajanları sessizlik için görevlerini ifa ediyor.

Ve.

Sessiz kalmamız için çırpınıyor.

Şimdi sessiz kalmamak ve harekete geçmek zamanıdır.

Selam ve Sabırla… 11.02.2024

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?