9 Şubat 2024 Cuma

Kime/Kimlere Oy Vermeyelim

 Kime/Kimlere Oy Vermeyelim

Veysi ERKEN Dr.

Seçim günü yaklaşıyor.

Hemen hemen her mekânda seçim sohbet konusu yapılıyor ve soruluyor.

Kime oy verelim veya vermeyelim diye.

Genel anlamda haine, bölücü terörist ve fetö örgütlerine ve İslam düşmanlarına oy vermeyin de kime oy verirseniz veriniz diyorum.

Mesela merhum Necip Fazıl "CHP bir parti değil, Türk’e dinini, dilini ve özünü kaybettirmeye memur bir katliam müessesesidir" tespitinde bulunur. Dolayısıyla bu zihniyete ve iltisaklılarına oy verilmez diyorum.

Yine benim ölçüm Kur’an-ı Kerim ve sünnettir. Ayetlerde; “Ey iman edenler! Müminleri bırakıp kâfirleri dost edinmeyin. Allah’a aleyhinizde apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz? Nisâ-144”, Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesinler. Kim de böyle yaparsa onunla Allah arasında (İslam ve iman adına) hiçbir bağ kalmamıştır. (Canınıza, malınıza, namusunuza vb. zarar verecekleri endişesiyle) onlardan korkup sakınmanız hâlinde (sözlerinizle onlara dostmuş gibi görünmeniz) müstesna. (Bu ruhsatı bahane ederek olur olmadık yerlerde taviz verir ve kâfirlerle dostluk kurmaya yeltenirseniz) Allah, sizi kendi nefsinden sakındırır (O’ndan korkmanızı emreder). Dönüş Allah’adır. (3/Âl-i İmran 28), Ey iman edenler! Kendi dışınızda (sırlarınızı paylaşıp iç işlerinizden haberdar edeceğiniz kâfir) bir çevre edinmeyin. (Çünkü kâfirler) size zarar vermekten geri durmaz, sizin zora düşmenizi isterler. Kinleri ağızlarında belirmiştir. Sinelerinin sakladığı (kin) ise çok daha büyüktür. Şayet aklediyorsanız gerçekten size ayetlerimizi açıkladık.(3/Âl-i İmran 118), Münafıklara, kendileri için can yakıcı bir azap olduğunu müjdele!(4/Nisâ 138),Onlar ki müminleri bırakıp kâfirleri dost ediniyorlar. Onların yanında izzet mi arıyorlar? Hiç şüphesiz, izzetin tamamı Allah’a aittir. (4/Nisâ 139) buyrulur.

Demek ki, kâfir ve münafık karakterlilere oy verilmez. Sizin de ölçüleriniz Kur’an ve sünnet ise kime/ kimlere oy vermeyeceğiniz açıktır.

Unutmayın ki, Kur’an öğretimine karşı olanlar asla Müslüman’ın dostu olamaz. Dolayısıyla onlardan uzak durmamız ve oy vermememiz gerekir.

Peşinen söylemiş oluyorum.

Şunu da kısaca ifade edeyim.

Reyimi kullanırken ahiret sorumluluğu ile davranacağım.

Beni öbür tarafta da ilzam edecek, hesabını kolay veremeyeceğim bir şekilde oy kullanmayacağım.

İnsanımızı rahatlatacak, projelerini gerçekleştirebilecek ve gücü yettiğince İslami yaşayışı kolaylaştıracak olanlara oy vereceğim.

Yine hayatın her alanında inanç, teşebbüs, eğitim gibi özgürlükleri esas alan Müslümanları hayatın her alanında baş tacı edenlere/ edeceklere oy vereceğim.

Bu evsafta oy verilecek var mı inceleyip karar vereceğim.

Bütün dostları tefekküre ve oylarını buna göre kullanmaya davet ediyorum.

Çünkü Allah:

“Allah yolunda harcayın. Kendi kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever. Bakara-195”

Ve

“Ey inananlar! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan o ateşten koruyun... Tahrim -6” buyurmaktadır.

Kendi ellerimizle kötülere, İslam düşmanlarına, bölücülere ve hainlere oy verip kendimizi tehlikeye atmayalım, yakıtı insanlar ve taşlar olan cehenneme yuvarlanmayalım.

Selam ve Sabırla… 09.02.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?