15 Mart 2024 Cuma

"İsrail’in Teo- Politiği Vadedilmiş Topraklar"*

 "İsrail’in Teo- Politiği Vadedilmiş Topraklar"*

Veysi ERKEN Dr.

İsrail terör örgütünün ve onlara yardım eden Evanjeliklerin GAZZE’de ve bütün coğrafyalarda devam eden soykırımını, katliamını, vahşetini, toprak işgalini, insanların topraksızlaştırılmasını anlamak ve bunu engellemek için yapılması gerekeni yapabilmek için inançlarını, teo-politik anlayışlarını ve onları inançları ve teo-politik duruşlarının onları nasıl şekillendirdiklerini bilmek gerekir.

Bilhassa Filistin topraklarında devam eden işgal ve katliamın anlaşılması için Siyonizm ideolojisinin temel anlayışlarını kavramak gerekir.

Siyonistler kendilerinin seçilmiş bir halk olduğuna ve kendilerine tanrı tarafından toprak vaat edildiğine inanırlar. Tabii ki, vaat edilmiş toprak ve seçilmiş halk anlayışı sözlerindeki sadakate bağlı olduğu da kabul edilir.

Tanrıya verdikleri sözde durmayanlar sürekli topraklardan çıkarılmış ve sürgün edilmişlerdir.

Bu inanış yeni değildir. İnanışlarını sürgün edildikleri yerlerde de devam ettirmiş ve farklı dinlere mensup olanları kendilerine benzetmeye, kendilerine hizmet edecek şekilde dönüştürmeye çalışmışlardır.

Bu konuda da epey başarı kazanmışlardır.

Evanjelistler ve Sabetayistler bunun tipik örnekleridir.

Bu anlayış ile günümüzde GAZZE’yi, Kudüs’ü, Filistin’i ve başka coğrafyaları yakmaya, yıkmaya, sömürmeye devam ediyor.

Evancelist olan İngiliz Başbakanının yazdığı şu mektup işgal ve soykırımın fitilini yakmıştır. İngiliz Başbakanı Arthur balfour tarafından Rothschild’e yazılan 2 Kasım 1917 tarihli mektup şöyledir.

“Sayın Lord Rothschild, Hükümetimizin, Filistin topraklarında Yahudi yerleşimini destekleme niyetinde olduğunu belirtmek isterim. Bu niyet, İngiliz hükümeti tarafından, Yahudi halkının ulusal bir ev kurma hakkına büyük bir saygı ve destekle ifade etmektedir.

Saygılarımla

Arthur James Balfour” Prof. Dr. Özcan Güngör, İsrail’in Teo-Politiği Vadedilmiş Topraklar, İstanbul-2024,S.120”

“Ev kurma” hakkının savunulduğu bu deklarasyon sonrasında Filistin topraklarına göçü ve işgali arttırmıştır. Bunun zeminini Evangelistler hazırlamışlardır ve Siyonistleri desteklemeye devam ediyorlar.

Bir nevi Hıristiyanlık ve Yahudilik karışımından meydana gelen ve Protestanlığın bir alt mezhebi olan Evangelistlere  “Siyonist Hıristiyanlar” da denmektedir. “Hıristiyan Siyonist” terimi, Yahudi halkının atalarının anavatanlarına dönmesinin İncil'deki kehanetin gerçekleşmesi ve ahir zamanın bir işareti olduğu inancını ifade eder. Bu hareket Amerikalı Evanjelik Hıristiyanlar arasında önemli bir popülerlik kazanmıştır ve bu Hıristiyanların %82’si İsrail’in Yahudi halkına Tanrı tarafından verildiğine inanmaktadır. Diğer yandan bazı Hıristiyan gruplar Siyonist Hıristiyanlığı eleştirmektedir. Hıristiyan Siyonizm’in Hıristiyanlığı çarpıttığını, İncil’deki antlaşmaları yanlış anladığını ve Kutsal Yazıların adaletin sağlanması, acıların dindirilmesi ve bu görüşe göre Filistinliler olan mazlumlara merhamet gösterilmesi yönündeki vurgusunu göz ardı ettiğini savunmaktadır.

Tanrının Yahudilerle ilgili planı gereği Yahudiler, vaat edilmiş topraklara dönüp Büyük İsrail’i kuracak ve dünyaya egemen olacaklardır. Evanjelikler ise bu plana destek olacaklar ve kendileri için kurtuluş ahrette gerçekleşecektir. Eski ahit ve yeni Ahit’ten oluşan Kitabı Mukaddes’e göre, İsa Mesih’in yeryüzüne yeniden indirilmesi için Yahudilerin. “Ken’an diyarı” olarak adlandırılan ve kendilerine Tanrı tarafından vaad edildiğini iddia ettikleri topraklarda toplanmış olması gerekmektedir. Evanjelist Hıristiyanların Yahudilere ve İsrail’e duydukları sempatinin ve Evanjelizm_Siyonizm ittifakının kaynağı işte bu inanıştır”. Prof. Dr. Özcan Güngör, İsrail’in Teo-Politiği Vadedilmiş Topraklar, İstanbul-2024,s.99-100.

Siyonistlerin Hıristiyanları kendilerine benzetmesi ve kendilerine hizmet eder hale getirmesi yeni bir olgu değildir.

Gazze’de ve bütün coğrafyalarda mezalimin, katliamın, soykırımın, vahşetin, işgallerin durdurulması bu insanlığı yok eden inanışın düzeltilmesine ve insanların inandırılmasına bağlıdır.

Bunun için okumak, anlamak ve doğruyu tebliğ etmek gerekir.

Bu konuda Özcan Güngör beyin hazırladığı çalışma faydalıdır ve okunmasını tavsiye ederim.

Selam ve Sabırla… 15.03.2024

 

*İsrail’in Teo-Politiği Vadedilmiş Topraklar, Prof. Dr. Özcan Güngör, Dün Bugün Yarın (DBY) Yayınları, İstanbul-2024,

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?