16 Mart 2024 Cumartesi

Katliamı Durdurun, Bugün 16 Mart Dünya Vicdan Günü*

 Katliamı Durdurun, Bugün 16 Mart Dünya Vicdan Günü*

Veysi ERKEN Dr.

Bugün Dünya Vicdan Günü.

21 yıl önce İsrail Terör örgütü tarafından buldozer ile katledilen Rachel Corie’nin hatırası için 16 Mart günü Dünya Vicdan Günü ilan edildi.

Dünya vicdan gününde GAZZE’ DE sürdürülen katliamın daha katmerlisi için Siyonist katiller REFAH mülteci kampına saldırı kararı almışlar, iki milyona yakın masum, mazlum insanı katletmek için.

Ey insanlar, liderler, Müslümanlar bu katliamı durdurun.

Gazze’ye girin.

Karar alın siz yöneticiler.

Zulüm bizdense ben bizden değilim deyiverin Rachel Corie gibi. Küresel haydutlardan korkmayın ve ordularla Gazze’ye girin. Böyle bir teşebbüs Siyonistlerin fareler gibi kaçışmalarına vesile olacaktır biiznillah.

Ne diyordu Rachel:“zulüm bizdense ben bizden değilim”

Ve

 “Ben diğer çocuklar için buradayım. Buradayım çünkü önemsiyorum. Buradayım çünkü her yerde çocuklar ıstırap çekmekte. Çünkü kırk bin insan açlıktan ölmekte. Buradayım çünkü o insanların çoğu çocuklar. Anlamalıyız ki fakirler her yanımızda ve biz onları görmezden geliyoruz. Anlamalıyız ki bu ölümler önlenebilir! Anlamalıyız ki üçüncü dünya ülkelerindeki insanlar da tıpkı bizim gibi düşünür, endişelenir, güler ve ağlar! Anlamalıyız ki onlar bizim rüyalarımızı görüyor, biz de onların rüyalarını! Anlatmalıyız ki onlar biz, biz de onlarız! Rüyam, her gün ölen kırk bin insanı kurtarabilmek! Rüyam gerçekleşebilir ve gerçekleşecek, eğer hepimiz geleceğe bakıp oradaki ışığı görebilirsek...” diyordu.  

https://www.youtube.com/watch?v=vrWcHJoCSDU

Evet.

Yıllar sonra aynı şekilde "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim, Filistin'e özgürlük" diyerek kendini ateşe veren ABD Hava Kuvvetlerinin muvazzaf üyesi olan Aaron Bushnell’in eylemleri Müslümanlara, kendini insan zannedenlere bir şeyleri hatırlatıyordu.

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/gazze-icin-kendini-yakan-abdli-askerin-ordunun-filistindeki-soykirima-dahline-dair-belgeler-gordugu-iddiasi/3149740

Katliamı, soykırımı, işkenceyi, vahşeti, işgali durdurun diyordu.

Evet.

Bugün Dünya Vicdan Günü”dür kâğıt üstünde.

16 Mart Dünya Vicdan Günü, dünya çapında kutlanmaktadır.

İsrail askerleri, 16 Mart 2003’de buldozer operatörleri ile Rachel Corrie’yi katletmiş ve daha sonra bu olayın bir kaza olduğunu söylemiştir.

Corrie’nin ölümün ardından o tarih "Dünya Vicdan Günü"* olarak isimlendirilerek hem Rachel Corrie’ye atfedildi hem de vicdanın önemine dikkat çekmek için çalışmalar başlatıldı.

Peki, Dünya Vicdan Günü neden kutlanır, hikâyesi nedir? İşte detaylar.

16 MART DÜNYA VİCDAN GÜNÜ NEDİR?

Vicdan, kişiyi kendi davranışlarıyla ilgili olarak bir yargıda bulunmaya yönelten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerinde dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan, kişiye doğruyu ve iyiyi yapma yükümünü de yükleyen içsel güç olarak tanımlanır.

Vicdan duygusunun önemine dikkat çekmek için her yıl 16 Mart tarihinde Dünya Vicdan Günü kutlanır. Dünya Vicdan Günü’nde vicdan duygusunun önemi ve anlamı ifade edilir.

16 Mart Dünya Vicdan Günü, 2003 senesinde İsrail buldozerleri tarafından ezilerek hayatını kaybeden Rachel Corrie’ye ithaf edilir.”

https://www.ensonhaber.com/gundem/16-mart-dunya-vicdan-gunu-vicdan-gunu-nedir-ve-nasil-ortaya-cikti

Vicdanlı olma zamanı gelmedi mi?

Katliam yapacağız diyen vahşi katillere karşı vicdanınız ne zaman titreyecek ey sorumlular, yetkililer ve kendini etkili sananlar.

Katiller sürüsünü durdurmanın zamanı gelmedi mi?

Hiçbir şeyi beceremiyorsanız bari hurmalarını (ticaretlerinizi) keserek ekonomik güçlerini ortadan kaldırınız ki kaçışsınlar. Ayetlerde;Ehl-i kitap’tan inkâr edenleri ilk sürgünde yurtlarından çıkaran O’dur. Siz onların çıkacaklarına ihtimal vermemiştiniz. Onlar da kalelerinin kendilerini Allah’a karşı koruyacağını sanmışlardı. Ama Allah’ın azabı hiç beklemedikleri bir yerden geliverdi; Allah yüreklerine korku düşürdü; öyle ki evlerini hem kendi elleriyle hem de müminlerin elleriyle yıkıyorlardı. O halde ibret alın, ey akıl sahipleri! Eğer Allah onlara sürgünü yazmamış olsaydı, onları bu dünyada yine mutlaka (başka şekilde) cezalandıracaktı. Âhirette ise onları cehennem azabı beklemektedir. Bu, onların Allah ve resulüne karşı gelmelerinden dolayıdır. Kim Allah’a karşı cephe alırsa bilmeli ki Allah cezalandırmada çok çetindir. Herhangi bir hurma ağacını kesmeniz de kökleri üzerinde ayakta bırakmanız da Allah’ın izniyledir ve bu, yoldan çıkmışların burunlarını sürtmesi içindir. Haşr, 2-5

Evet.

Katliamı durdurma zamanıdır.

Siyonistlerin hurma ağaçlarını (ekonomik faaliyetlerinin tamamını) kesme ve katliamı durdurma zamanıdır.

Katliamı durdurma Müslüman olan için farz, insan olan için görevdir.

Müslümanlar bu farzı ifa ederlerse Siyonistler kendi evlerini, imkânlarını kendi elleriyle de tahrip edecekler ve katliamı durduracaklardır.

Bundan asla şüphem yoktur.

Unutmayalım Allah’ın vaadi haktır.

Selam ve Sabırla… 16.03.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?