28 Mart 2024 Perşembe

Özellikle seçimde İnsan Şeytanlarına Uymayın/ Uymayalım

 Özellikle seçimde İnsan Şeytanlarına Uymayın/ Uymayalım

Veysi ERKEN Dr.

Evet.

İnsan şeytanlarına uymayın/ uymayalım diye tebliğde bulunuyorum. Peygamberlere nasıl ki, insan ve cin şeytanları düşman ise, Hz. Muhammed Mustafa’nın izinde olan mümin Müslümanlara da insan ve cin şeytanları musallat oluyor. Ayette; “Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. Bunlar, aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Artık onları uydurdukları şeylerle baş başa bırak da âhirete inanmayanların kalpleri ona (o yaldızlı sözlere) kansın, ondan hoşlansınlar ve işledikleri kötülüğü bundan böyle de işlemeye devam etsinler. En’am 112-113” buyrulur.

Şeytanlar birbirlerine yaldızlı sözlerle hitap ederek kitleleri aldatmaya çalışırlar. Namazla, oruçla kısaca İslam’la ilgisi olmayan, daha doğrusu düşman olanlar bakıyoruz başörtüsü dağıtıyor, kendisine ezberletilmiş bir kısa süreyi okuyor, dua eder gibi ellerini açıyor.

İşte bu tipler insan şeytanlarının ta kendileridir, insanları kandırma ve saptırma görevindedirler.

Seçim zamanlarında bu şeytanlar devreye girer ve iblisleri tarafından sahaya sürülür. Günümüzün Türkiye’sinde bolca şeytan vardır.

İşleri güçleri fitne ve fesattan ibarettir.

Yöntemleri;

İftira,

İnkâr,

Unutturma,

İtham,

Üstünü örtme,

Yalan vs.

Ne para kulelerinden bahsederler ne de ülke dışında kurdurdukları şirketlerden. Hele hele verip de unutturdukları sözler işin cabası.

Onun için diyorum ki, Kur’an ahkâmına uyun/ uyalı ve şeytanlardan uzak durun/ duralım.

Ayette; “Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytana ayak uydurursa bilsin ki, o edepsizliği ve kötülüğü emreder. Allah’ın lutfu ve rahmeti sizinle olmasaydı içinizden hiçbir kimse günahtan asla arınamazdı, fakat Allah dilediğini arındırır; Allah her şeyi işitmekte ve bilmektedir. Nûr-21” buyrulur.

Evet.

Müslüman ve mümin isek, şeytanların adımlarını takip etmemekle mükellefiz. Şeytanları oy ile desteklemek onların yolundan gitmek, izlerini takip etmek demektir.

Şeytanlardan uzak durun/ duralım kurtulun/ kurtulalım.

Şahid ol ya Rab.

Hz. Muhammed Mustafa’nın sav izinden giderek tebliğ vazifemi yapmaya çalışıyorum.

Selam olsun Hz. Muhammed’in sav izinden gitmeye çalışanlara.

Selam olsun şeytanları terk edenlere.

Selam ve Sabırla… 28.03.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?