13 Mart 2024 Çarşamba

Tarih boyunca Siyonistler İslam’ı ve Hıristiyanlığı tahrip etmekle meşguldur

 Tarih boyunca Siyonistler İslam’ı ve Hıristiyanlığı tahrip etmekle meşguldur

Veysi ERKEN Dr.

Siyonist anlayış tarihi boyunca hedef aldığını tahrip etmeye, temel ilke ve kurallarını yok etmeye ve kendine hizmet edecek tarzda kendine benzetmeye çalışmıştır ve çalışmaya devam etmektedir.

Özellikle Evangelistler ve Sabetayistler bunun tipik örnekleridir.

Evangelistler Hıristiyan Siyonizmi olarak ifade edilmekte ve Siyonistlere en çok hizmet eden yapı olarak bilinmektedir.

Aynı şekilde sabetaycılık İslam’i anlayış ve yaşayışı tahrip etmede en etkili yapıdır.

Bunun tarihi arka planını Endülüs’teki İspanyol baş hahamın İstanbul’da bulunan Yahudi parlamentosuna yazdığı mektubun cevabında görüyoruz.

“Siyonizm’in nasıl bir örgütlenme ve pratik arzu ettiğinin zihniyetini göstermesi açısından İspanya baş hahamı (cehomer) 1492 yılında merkezi İstanbul’da bulunan Yahudi parlamentosuna (Grand Sanhedrin) İspanyol kanunundan dolayı kendisinin kovulmak üzere olduğunu ve ne tavsiye edeceklerine sorarak eylem planlamak ister. Aldığı cevap ilginçtir: “ Musa’nın yolundaki aziz kardeşim, katlanmak zorunda kaldığın talihsizlikleri ve endişelerini aktardığın mektubu aldık. Bu duyduklarımızın acısı içimize işledi. Hahamın tavsiyeleri şunlar:

1.İspanya kralının seni Hıristiyan olmaya mecbur ettiğini yazdığına gelince, onun istediğini yap, aksi takdirde daha sonra istesen de yapamazsın.

2.Mallarını yağma etme emrine gelince: Evlatlarını tüccar yap, onlar da küçük küçük, Hıristiyanların mallarını yağmalasın.

3.Canına kast etmek istediklerine gelince, evlatlarını doktor ve eczacı yap, onlar da Hıristiyanların canlarını alsınlar.

4. Sinagoglarını tahrip etmek istemelerine gelince; evlatlarını rahip ve kilise üyeleri yap, onlar da Hıristiyanların kiliselerini tahrip etsinler.

5. Şikâyet ettiğin birçok sıkıntı verici olaylara gelince, evlatlarını avukat ve hukuk adamları olarak yetiştir ve onların devlet işlerini karıştırdıklarını ve Hıristiyanları senin boyunduruğun altına sokarak, dünyaya hâkim olmanı ve onlardan intikam almanı sağlamalarını izle.

6.Sana verdiğimiz bu tavsiyelerden sapma, çünkü bunları yaparak, senin ne kadar utanç verici durumlara düştüklerini göreceksin ve gerçek güce ulaşacaksın. İstanbul Yahudi prensi.  Prof. Dr. Özcan Güngör, İsrail’in Teo-Politiği Vadedilmiş Topraklar, İstanbul-2024,S.113

Verilen cevaplar aynen uygulanmış ve Hıristiyanlık anlayışları tahrip edilerek kendilerinin emirlerine amade edilmişlerdir.

Aynı şekilde bilhassa Sabetayistler İslam’i ilke, kural, yaşayış kısaca vahyi tahrip etmeye çalışmışlardır.

Üzülerek belirtmeliyiz ki kısmi de olsa becermişler ve “benzeme benzet” anlayışı cari hale getirmişlerdir.

Başarılarının tam olmaması Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın koruması altında olmasındandır. Ayetlerde;

“Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz. Hicr-9

“Bu uyarıcı kitap kendilerine geldiğinde onu inkâr edenler (cezalarını görecekler). O, gerçekten çok değerli bir kitaptır. Asılsız bir şey ona ne önünden ne arkasından yaklaşabilir. O, hikmet sahibi, övgüye lâyık olan Allah katından indirilmiştir. Fussilet 41-42” bu durum açıkça belirtilmiştir.

Hâsılı kelam yeryüzünde gerçekleştirilen katliam, soykırım, vahşet, işgal, aç bırakma cinayetlerini anlamak ve onlardan kurtulmak için öncelikle Siyonistlerin zihniyetlerini, amaçlarını ve hedeflerini iyi bilmek ve ona göre tedbir almak gerekir.

Umulur ki, konu anlaşılır.

Selam ve Sabırla… 13.03.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?