18 Şubat 2023 Cumartesi

CHP zihniyeti depremlerde de insanımızı düşünmez

 

 CHP zihniyeti depremlerde de insanımızı düşünmez

 

Veysi ERKEN

 

1939'de depremde yıkılan evler için hane başına  8 çivi dağıtan CHP zihniyeti millete yabancıdır.

CHP zihniyetinin genleri İttihatçılara dayanır ve halka her zaman aykırı olmuştur.  “Halka rağmen halk için” vazgeçilmez ilkeleridir. Halkı hiç düşünmez çünkü halka yabancıdır. Hiçbir zaman yerli ve milli olmamıştır ve olacağı da yoktur.

Bu afet ve felaket zamanında bakınız, yayınları inceleyiniz, yardım faaliyetlerini inceleyiniz CHP zihniyetinin olmadığını görürsünüz.

“El görsün” kabilinden maaş bağışlamalardan başka hiçbir yardımları yok. Bu zihniyetin Holdingleri, gazetecileri, yazarları, partileri ve STK’ları yok. Hepsi toz olmuş durumda.

Sadece bugün mü?

Elbette ki, hayır.

Erzincan depreminde CHP iktidarda ve halkla dalga geçer bir tutum içinde. O günün bir gazetesindeki haber. Depremden 38 gün sonra. Haber şu. “Zelzele sahasında, dün bahsettiğimizden başka, bir köyde de Aile başına sekizer çivi tevzi edilmiş, fakat sekiz çivi ile bir ev inşa etmenin sırrı köylülere öğretilmemiş” http://nek.istanbul.edu.tr:4444/ekos/GAZETE/haber(aksam%20postasi)/haber(aksam%20postasi)_1940/haber_1940_subat_/haber_1940_subat_1_.pdf

CHP zihniyeti budur. Halka yabancıdır. Sekiz çivi ile evin nasıl inşa edilebileceğini herhalde torunları bizlere ve halka izah eder ve öğretir.

CHP zihniyetine iltisaklı hale dönüşmüş kişiler ve kurumlar herhalde biraz düşünür. Tabii ki biraz İslamî imanları, tefekkürleri ve amelleri varsa.

Aynı CHP zihniyeti 1999 Gölcük depreminde de sahada ve halkın yanında yoktur. Bunu da o günün etkilisi ve yetkilisi olan Ecevit’in yanında yer alan söylüyor. Devlet bir hafta deprem bölgesine gitmedi, gidemedi, biz haber alamadık, haberler aç kaldık. Kaç ölü, kaç yaralı, kaç bina yıkılmış bilmiyordu devlet. Ecevit’in haberi bile yoktu.

Evet.

CHP zihniyeti hep enkaz altında kalmıştır. Çünkü kendisi enkazdır ve bu millete yabancıdır. Öğrenmek isteyenler videoyu dinler https://www.youtube.com/watch?v=HmSBfmtDAIQ 

CHP zihniyeti dün yabancıydı da bugün değişti mi? Deprem mağdurları için toplanan paraları amacı dışında kullanıldığını ve halkın sırtına yeni vergilerle yüklenileceğini itiraf ettiler. Devlet Bakanı Recep Önal, acı bir itirafta bulundu. Önal, "Ayın 15'inde işçi ve memurların maaşlarını ödeyebilmek için deprem nedeniyle toplanan paraların 500 bin dolarını kullanmak zorunda kaldık" dedi.
       Bu açıklamanın ardından salonda soğuk bir hava esti. Bakan Önal, parayı yerine koyacaklarını belirterek, "Deprem paralarını vergi ile toplayıp geri ödeyeceğiz. Bu bir havuzdur. Hazine, gelen paralarla, ödenen paraların organizasyonunu yapar" diye konuştu. https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/deprem-yardimiyla-maaslari-odediler-5236186

CHP zihniyeti değişir mi?

Zinhar.

Dün nasıl toz olmuşsa bugün de aynıdır.

Kışkırtma ve kargaşa çıkarma gayretlerinden başka bir gayretleri yok. Altılı masa ve dayandıkları ayak da aynı durumda. Millete ve değerlerimize yabancı. https://www.internethaber.com/altili-masanin-deprem-toplantisi-sonrasi-aciklama-yapildi-2289905h.htm

Yardım, enkaz kaldırma, yaraları sarma, hayır ve hasenatta bulunmada yerleri yok. Aynı zihniyetin holdingleri milletin malına çökmelerine rağmen yardımda bulunma ve yaraları sarma dertleri yok. Dün de yoktu bugün de yok.

1999 depreminden sonra pek çok depremle ve felaketle karşılaştık. Van depremi, Kastamonu sel felaketi, İzmir depremi, Simav depremi ve diğerleri. https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye%27deki_depremler_listesi

Hepsinde devlet ve millet vardır.

Şehirler ayağa kaldırılmıştır biiznillah.

Çünkü bu dönemde halk ve hakla beraber olan bir zihniyet vardır. Eksisi yok mu?  Elbette vardır ve olacaktır. Her icraatta olduğu gibi bunda da vardır.

Ama CHP zihniyeti gibi değil. Zira CHP zihniyetinin bu millete hiçbir zaman hayrı dokunmamıştır. İttihatçıların devamı ve mayası yer değildir.

Bu millet CHP zihniyetinden uzaktır. Kendini milliyetçi, ülkücü ve Müslüman gören herkes bu zihniyetten fersah fersah uzak durmak mecburiyetindedir.

Uzak durmayanlar onlarla aynileşir.

Günümüzün politik sahasında CHP’lileşerek yolunu ve ahlakını kaybedenler ortalıktadır. Tezvirat ve fitneden başka eylemleri yoktur.

Şimdi öze dönme ve yeniden euzu bismillah deme zamanıdır.

Selam ve Sabırla…18.02.2023

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?