20 Şubat 2023 Pazartesi

Sekizer Çivi- Okuyunuz İbret alınız

 Sekizer Çivi

Veysi ERKEN

CHP Zihniyeti Depremzedelere Ancak Sekizer Çivi Gönderir. CHP zihniyetinin kökü ittihatçılara dayanır ve bu zihniyet topluma yabancı olarak teşekkül ettirilmiştir.

Afet ve felaket zamanlarında bile halka yabancıdır. Deprem zamanında bile halka yakınlaşmamış ve halkla dalga geçmiştir. Deprem felaketinde her ev için “sekiz çivi”nin gönderilmesi bunun bir nişanesidir.

İşte belgesi; O günün bir gazetesindeki haber. Depremden 38 gün sonra. Haber şu. “Zelzele sahasında, dün bahsettiğimizden başka, bir köyde de Aile başına sekizer çivi tevzi edilmiş, fakat sekiz çivi ile bir ev inşa etmenin sırrı köylülere öğretilmemiş”http://nek.istanbul.edu.tr:4444/ekos/GAZETE/haber(aksam%20postasi)/haber(aksam%20postasi)_1940/haber_1940_subat_/haber_1940_subat_1_.pdf

CHP zihniyeti budur. Halka yabancıdır. Sekiz çivi ile bir evin nasıl inşa edilebileceğini herhalde torunları bizlere ve halka izah eder ve öğretir.

1939’un CHP zihniyeti sonraki yıllarda değişti mi?

Elbette ki, hayır.

İşte 1999 depremindeki CHP zihniyetinin tutumu Ecevit’in yanında yer alan söylüyor. 39’un zihniyetinin devam ettiğini ifşa ediyor. “Devlet bir hafta deprem bölgesine gitmedi, gidemedi, biz haber alamadık, haberler aç kaldık. Kaç ölü, kaç yaralı, kaç bina yıkılmış bilmiyordu devlet. Ecevit’in haberi bile yoktu. https://www.youtube.com/watch?v=HmSBfmtDAIQ

Evet.

CHP zihniyeti hep enkaz altında kalmıştır. Çünkü kendisi enkazdır ve bu millete yabancıdır. Öğrenmek isteyenler videoyu dinler

CHP zihniyeti sahada olmadığı gibi depremzedelerin yaralarını sarmak için gelen yardımları da çarçur eden zihniyettir. Deprem mağdurları için toplanan paraları amacı dışında kullanıldığını ve halkın sırtına yeni vergilerle yüklenileceğini itiraf ettiler. “Devlet Bakanı Recep Önal, acı bir itirafta bulundu. Önal, "Ayın 15'inde işçi ve memurların maaşlarını ödeyebilmek için deprem nedeniyle toplanan paraların 500 bin dolarını kullanmak zorunda kaldık" dedi.
       Bu açıklamanın ardından salonda soğuk bir
hava esti. Bakan Önal, parayı yerine koyacaklarını belirterek, "Deprem paralarını vergi ile toplayıp geri ödeyeceğiz. Bu bir havuzdur. Hazine, gelen paralarla, ödenen paraların organizasyonunu yapar" diye konuştu. https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/deprem-yardimiyla-maaslari-odediler-5236186

Özetle, 1939'de depremde yıkılan evler için hane başına  8 çivi dağıtan CHP zihniyeti millete yabancıdır. 1999 depreminin yardımlarını maaş ödemelerinde kullanan zihniyet millete yabancıdır.

CHP zihniyeti için “Halka rağmen halk için” vazgeçilmez ilkedir. Halkı hiç düşünmez çünkü halka yabancıdır. Hiçbir zaman yerli ve milli olmamıştır ve olacağı da yoktur. İltisaklıları da aynıdır.

Sene 2023.

Yine afet. Bu afet ve felaket zamanında bakınız, Yayınları, konuşmaları, haberleri, manşetleri ve yardım faaliyetlerini inceleyiniz CHP zihniyetinin olmadığını görürsünüz.

“El görsün” kabilinden maaş bağışlamalardan başka hiçbir yardımları yok. Bu zihniyetin Holdingleri, gazetecileri, yazarları, partileri, iltisaklıları ve STK’ları yok. Hepsi toz olmuş durumda.

CHP zihniyeti değişir mi?

Elbette ki, hayır.

Ancak sekizer çivi tevzi eder, dağıtır. O da “el” görsün diye.

Selam ve Sabırla… 20.02.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?