26 Şubat 2023 Pazar

Ey İnsan!

Ey İnsan!

Veysi ERKEN

Yıllar önce bir söz duymuş ve bunu çerçeveleterek odama asmıştım. Hoşunuza giderse siz de gönlünüze nakşedin.

“Ey İnsan! Şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır... Bu sebeple bir lokma için şerefini ayaklar altına almaya, bir zamanlık mevki için ayak öpmeye, bir anlık zevk için namusunu lekelemeye, günlük menfaatler için faziletini karartmaya DEĞMEZ”

Evet.

Ey Müslüman,

Ey Ülkücü,

Ey Allah’ın rızasını kazanma çabasındaki insan,

Şeref, haysiyet ve izzetle bitirilmesi gereken en ağır görev dünyevî hayattır. Hepimiz ölecek ve hesap verecek yaştayız.

Hayatımızı şerefimizle bitirelim ve fırıldak olmayalım inşallah.

Fırıldaklaşmış, siyaseten, ahlaken münafıklaşmış ve dahi fasıklaşmışları gördükçe sapmanın boyutunu ve insan olmaktan çıkmayı daha iyi kavrıyorum ve diyorum ki;

Ey İnsan!

Değer mi?

Elbette mümin Müslüman, ülkücü ve insan kalmak isteyenler için değmez.

Ey insan!

Bizim tavrımız ve ilkelerimiz nettir inşallah. İlkelerimiz Kur’an-ı Kerimden neş’et eder. Hayatımızı ona göre kurgulamaya çalışırız.

Politik tercihlerimizi bu ilkeleri yaşamaya, yaşatmaya, hayata geçirmeye çalışanlardan yana koyarız. Fırıldak olmamaya çalışırız. İnşallah hiçbir zaman fırıldak olmayız ve şerefimizle hayatımız biter..

Bizim tavrımızı merhum Yazıcıoğlu şöyle açıklamıştı.

“Şimdi bakın yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiç birimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da oturanın da garantisi yok. Yani, ruh bir saniyeliktir. Küf dedi mi gitti. Bunun da nerede geleceği, nasıl geleceği, ne şekilde yakalayacağı belli değil. Bir saniyesine bile hâkim değilsiniz. Bir saniyesine bile hâkim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur! Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz! Dik duracağız, doğru gideceğiz!”

Evet.

“Tek başına ümmet” ve “önder” olanların davasını güdenlere Müslümanca düz yaşayanlara, dik duranlara, düz yürüyenlere selam olsun.

“Şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır... Bu sebeple bir lokma için şerefini ayaklar altına almaya, bir zamanlık mevki için ayak öpmeye, bir anlık zevk için namusunu lekelemeye, günlük menfaatler için faziletini karartmaya DEĞMEZ” diyen insanlara selam olsun

Evet.

Binlerce selam olsun.

Selam ve Sabırla…26.02.2023

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?