23 Şubat 2023 Perşembe

Sevmek Yaşamaktır

 Sevmek Yaşamaktır

Veysi ERKEN

Fiiller gerek güzel olsun, gerek çirkin, insan bunları çok tekrar eder. Farklı zamanlarda, uzun müddet bunları belirli fasılalarla icra edecek olursa bunların ifasına âit azm-i kuvvet bulur.  Çünkü bir şeyi bu şekilde devamlı olarak yapan kimse, ona alışmış olur. Bir şeye alışan, onu tekrar eden insan, o şeyle ahlaklaşır. Mesela yazı sanatını benimseyen bir kimse, alıştırma yapıp tekrar ede ede, bu sanatta maharet kazanır. Isfahani, Mutluluğun Kazanılması, s.178-179.

Bizleri haberdar edenlerin araştırılmasını ve haberlerin doğruluğunun teyit edilmesinin gerekliliğini Yüce Rabbimiz bize emretmektedir.

Haberlere araştırılmadan inanılır ve kullanılır ise toplum hüsrana uğrar ve çöker.

Tıpkı günümüzde yaşadığımız hüsranlar ve çöküşler gibi.

Fasıklar ve medya şeytanları zihinlerimizi bilgilendirme adı altında işlemez hale getirmekte ve bizleri kullanmaktadır. Elli yıl önce gerçekleştirilen eylemlerin nasıl muhteşem(!) bir tertip olduğunu ifşa edenlerin yine sahnedeki rollerini gerçekleştirmekte olduğunu esefle seyretmekteyiz.

Onun için diyoruz ki, sevmek yaşamaktır.

Yaşayışı ile bize yabancı olanların haberlerine ve iletişim araçlarına kanmayalım. Bilinmelidir ki, gündemi kendi çıkarlarına göre düzenlemekte olan tapınakçıların piyonları medyadaki iletişim papazlarını ve derin devletin tetikçilerini kullanmakta mahirdirler.

Her türlü şerefsizliği rahatlıkla gerçekleştiren tapınakçı takım sahnede görünmez. Maşa olarak iletişim papazlarını ve tetikçileri kullanır.

Bunun için  “vatan”, “millet”, “din” “hizmet” gibi kavramları kullanmaktan ve onları istismardan asla vazgeçmez.

Vatansızların vatan, milliyetsizlerin millet, dinsizlerin din kavramından istifade etmeleri ve bunları istismar amacıyla kullanmaları beklenen bir husustur. Bunların tuzağına düşüp ekmeklerine yağ sürmek en hafif tabiriyle ahmaklıktır.

Evet.

Bu ülkenin tüm sevdalılarını uyanık olmaya çağırıyorum.

Tapınakçı aşiretin ve onların piyonu olan “hizmet”lilerin oyununa düşmeyin. Tapınakçı aşireti simalarından, icraatlarından, faaliyetlerinden, konuşmalarından ve yayınlarından tanımaya ve onları teşhir etmeye çalışınız.

Baldırı çıplak f........’in resimleriyle beyninizi ve aile hayatınızı perişan eden tapınakçı iletişim araçlarına kanmayın.

Bugün “kalkın ey ehli vatan” diyen tetikçilerin düzenbaz olduklarını biliniz. Unutmayın ki, kalktığınızda yerinize tetikçiler ve ağababaları oturacaklardır.

Din elden gidiyor diye feryat ederek sizi kandırmaya çalışan pavyon fedailerine kanmayınız.

Unutulmamalıdır ki, yaşamayan yaşatamaz. Yaşamayan sevemez.

Sevgisizlere kanmayın.

Helal haram bilmeyen “hizmet” şeytanlarının bezirgânlarına kanmayız.

Kısaca bizi her gün ısıran veya ısırmaya çalışan köpekleri beslemeyin. Onların müsveddelerini satın almayın. İletişim kanalizasyonlarını seyretmeyin.

Onları top yekûn boykot edin, edelim  ki, oyunları bozulsun.

Artık bu oyun bitmeli ve bizi biz yapan “İslamî değer” malzemelerimizi muhafaza etmeyi başarmalıyız. Çünkü malzemesi çalınmış ve eksiltilmiş insanları kandırmak ve kışkırtmak kolaydır.

Evet, gerçekten iletişim papazlarının yaptığı şey insan malzemesini çalmak, ahlakını yok etmek, zihnini iğdiş etmek ve onu mankurtlaştırarak kullanmaktır.

Hayâmız ve huyumuz çalınıyor tapınakçı güruh tarafından. Malzememiz o kadar eksildi ki,  düşünmeden çalanları, çırpanları ve her şeyimizi hortumlayanları kutsamaya ve onların tuzaklarına düşmeye devam ettik, ediyoruz.

Bir cinnet hali yaşıyoruz cennet vatanımızda.  Tahttaki şeytanlar utanmaz, bari baht utansın.

Kalitesiz malzemeden asla kaliteli insan meydana gelmez. “Kem âlât ile kemâlât olmaz” demiş atalarımız. Bizi “kem âlât” haline getirmeye çalışanların oyunu mutlaka bozulmalıdır.

İnsan malzemesinden çalınmadığı yerlerde fazıl ve hamiyetli insanlar yetişir.  Fazıl ve hamiyetli olanlar iletişim papazlarının ve tetikçilerin tuzağına düşmez.

 Hamiyetli ve faziletli insanların en güzel misallerinden birisi İmam Azamdır. Çoğunuz duymuş veya okumuşsunuzdur ama tekrarda fayda vardır diye düşünüyorum.

Rivayete göre İmam Azamın babası, evinin önünden geçen Fırat nehrine düşen bir elmayı alır ve yemek üzere ısırır. Ancak, elmanın kendisine ait olmadığını düşünerek yemekten vazgeçer ve elmanın sahibini bulup helalleşmek ister. Suyun akış istikametinin tersine giderek elmanın sahibini bulur ve kendisiyle elmanın parasını ödeyerek helalleşmek istediğini söyler.    Elma sahibi kör, sağır, dilsiz ve topal bir kızının olduğunu, ancak bununla evlenmesi mukabilinde hakkını helal edeceğini belirtir.

Elmayı ısıran genç çaresiz teklifi kabul eder. Nikâh kıyıldıktan sonra genç kızın gerçekte kör, sağır, dilsiz ve topal olmadığını görür ve durumu kızın babasına sorar.

Kızın babası evladı için kör, sağır, dilsiz ve topal demesinin sebebini şöyle açıklar. Kızım kördür çünkü harama gözü kapalıdır, sağırdır kulağı kötü söze ve dedikoduya kapalıdır, dilsizdir kötü söz söylemez ve nihayette topaldır, zira kötü yere gitmez. İşte böyle bir kıza ancak senin gibi mayası ve ahlakı temiz olan layıktır. Seni imtihan ettim ve sen imtihanı kazandın der.

İşte malzemesi sağlam insanlardan doğan sağlam insanın ismi “İmam Azam” lakaplı Ebu Hanifedir.

Kadılığı reddedecek kadar dürüst ve oyuna düşmeyen insan.

Bugüne geldiğimizde böyle bir malzeme ile karşılaşıyor muyuz dersiniz, aziz gönüldaşlar? Ben bu malzemeyi pek göremiyorum.  Toplumu kışkırtan sütü, mayası ve ahlakı bozukların senaryosunun ahmak oyuncularını gördükçe malzemeden epey çalındığını ve sevmek yaşamaktır düsturunun zayıfladığını görüyorum.

Sonuç.

Bu ülkenin ve ümmetin tüm sevdalılarına çağrım şudur.

Sevmek yaşamaktır düsturundan hareketle, “İslam’la Müslümanlaşmayanlar”ın oyununa düşmeyiniz, düşmeyelim diyorum. Şeytanın adımlarını takip ederek sizi parçalara ayırmaya çalışanların haberlerine, medyalarına ve bilumum yapılarına kanmayın. Top yekûn bir boykotla onları, hileleri, desiseleri ve iblislikleriyle baş başa bırakınız.

Selam ve Sabırla...10.04.2007  Not: Takriben 16 yıl önceki yazıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?