21 Şubat 2023 Salı

Depreme Müdahale Mümkün mü? Olay Sözler mi?

 Depreme Müdahale Mümkün mü? Olay Sözler mi?

Veysi ERKEN

Dün Hatay Defne ve Samandağ ilçeleri merkez olmak üzere 6,4 şiddetinde iki deprem meydana geldi. Felaket ve afet üstüne afet yağıyor. Acılar tazeleniyor, korkular büyüyor, göçler ve ilticalar artıyor.

Yine Mısır’a kadar geniş bir coğrafyada etkili oldu. Diğer ülkelerdeki yıkımı ve tahribatı bilmiyoruz.

Bu deprem sun’i/ yapay deprem tartışmalarını gündeme getirdi. Fransız deprem bilimci ve jeofizikçi Xavier Le Pichon,” Yapabileceğiniz tek şey, olacak bir depremin daha çabuk gerçekleşmesi için bir şeyler üretmek. Faya su enjekte ederek veya delerek bunu yapabilirsiniz. Fayın düzlemine su enjekte ederseniz faydaki direnci daha düşük hale getirirsiniz. Ama kimse cesaret edemedi. Yapay deprem üretilmez. Böyle bir şey olmaz. Böyle bir depremi öne almayı deneyip daha erken başlamasını sağlayabilirsiniz ama yapay deprem üretemezsiniz."  diyor.

https://www.haber7.com/guncel/haber/3303489-fransiz-deprem-uzmani-le-pichondan-olay-sozler-yapay-deprem-mumkun-mu

Yapabileceğiniz tek şey, olacak bir depremin daha çabuk gerçekleşmesi için bir şeyler üretmek. Faya su enjekte ederek veya delerek bunu yapabilirsiniz. Fayın düzlemine su enjekte ederseniz faydaki direnci daha düşük hale getirirsiniz.”  İfadesi doğruysa ülkemiz ve coğrafyamız gerçekten büyük bir tehditle karşı karşıya olup bunun için acil tedbir almak gerekir.

Aciliyetin ve hızlı davranma gereğinin ana sebebi bu coğrafyadaki “toprakların insansızlaştırılması ve insanların topraksızlaştırılması” amacını taşıyan Siyonist haçlı zihniyetinin faaliyetleridir. Bu zihniyete sahip olanlar kıyametin kopmasını ve bu coğrafyanın insanlardan arındırılmasını istemektedirler. Tehlikeyi ve tahribatı anlamak için “Tanrı’yı Kıyamete Zorlamak” isimli kitabın okunmasında fayda var.

Tanrıyı kıyamete zorlamak isteyenler “tapınak şövalyeleri” ve bunların bağlı örgütlenmeleridir. “Arz-ı mev’ud” başlıca ve tek gayeleridir. Asırlardır devam eden bir emeldir.

Türkiye sevdalısı olan herkese düşen vazife ilmi, fikri, edebi bir şekilde bu tehlikeyi ortadan kaldırmaya çalışmaktır.

Yönetimde bulunanlar bunun şuurunda olduğunu ve buna göre tedbirler almaya çalıştıklarını düşünüyorum.

Rabbulalemin bu şerirlerin şerrinden bizleri muhafaza etsin.

Âmin.

Şimdi fiili dua zamanıdır.

Dua ile… 21.02.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?