11 Şubat 2023 Cumartesi

Fitne Öldürmekten(katl) daha kötüdür (şiddetlidir)

 Fitne Öldürmekten(katl) daha kötüdür (şiddetlidir)

Veysi ERKEN

Evet.

Fitne öldürmekten beterdir, kötüdür, affedilecek bir suç değildir. Ayette; “Fitne öldürmekten daha kötüdür. Bakara-191” denilir. “İslâm kültüründe geniş bir kullanım ve etki alanı kazanmış olan âyetteki fitne kelimesi, genellikle “sınama, deneme, maddî ve manevi sıkıntı, üzüntü, belâ ve felâketle imtihan etme”; özellikle hadislerle diğer İslâmî literatürde “dinî, sosyal ve siyasî kargaşa” anlamında yaygın olarak kullanılan bir terimdir. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Bakara-suresi/198/191-192-ayet-tefsiri olarak kullanılmış ve kullanılmaktadır.

Bilhassa afet ve felaket günlerinde “fitne” daha da öldürücüdür. Bu zamanlarda “fitneciler”in temel hedefi siyasi ve sosyal kargaşa çıkarmak, felaket alanını Ülkeyi ve afet alanını “yönetilemez” hale getirmek ve “halkı isyana” sürüklemektir.

Asırların afet ve felaketini yaşıyoruz ve “fitneciler-fasıklar” iş başında. Her türlü kılığa girmiş, insan kılığına bürünmüş “iki ayaklı şeytan”lar, mahlûklar, fetöist teröristler.

Kimi siyasetçi, kimi gazeteci, kimi sosyal medyacı, kimi tüccar, kimi sanayici, kimi yazar ve muhabir, kim yardım eden görünümlü olarak sahaya salınmış.

İşleri güçleri “fitne” ve “fesat” Söyledikleri her söz, yaydıkları her haber, yazdıkları her cümle, yardım diye dağıttıkları her paçavra ile “fitne” ve fesat” kaynağıdırlar.

Kimi falan sürüyeli hırsızlık yapıyor diye yalan söyler, kimi sadece falanlar kurtarılıyor diye yumurtlar, kimi olmayan hizmetleri sahiplenir, kimi başka ülkelerden yayın yaparak kargaşa üretmeye çalışır, kimi gemilerini göndermeye ve ülkemizi işgale yeltenir.

Bilinmelidir ki, bütün fitnecilerin sahipleri birdir. Hepsi Siyonist haçlı zihniyetinin aparatları, aletleri, uşakları ve şerefsizleridir. Tek tutamaklı çok ağızlı maşalardır.

Bu fitneciler ya yuvarlaklaştırılmış veya hizalaştırılmıştır.

Hepsinin ortak hedefi fitne çıkararak sosyal ve siyasi kargaşa çıkarmaktır.

Hepsi insan kılıklı şeytanlardır. Bu ahlaksız ve şerefsiz “fitneciler” “Onlara: “Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın!” dendiği zaman, “Hayır! Biz ancak ıslah edicileriz” derler. Bakara-11”

Gerçekte işleri, hedefler ve amaçları bozgunculuktur. Ekseriyeti uzaktan öterler. Yardım etmedikleri gibi yardımları engellemeye çalışırlar.

Azıcık düşündüğümüzde Siyonist haçlı karakterli olanların çok servetleri ve holdingleri olduğu halde afet ve felaket sahasında yoklar. Bunlar bütün insanlığı öldürmüş, öldürmeye çalışan iki ayaklı mahlûklardır. “Bir cana kıymanın veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmanın cezası olmaksızın kim bir kimseyi öldürürse sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir canı kurtarırsa sanki bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.” Şüphesiz peygamberlerimiz onlara apaçık deliller, mûcizeler getirdiler. Ne var ki, bütün bunlardan sonra onların pek çoğu hâlâ yeryüzünde taşkınlık yapıp durmaktadırlar. Maide-32 https://www.kuranvemeali.com/fesat-fesatcilik-ile-ilgili-ayetler

Bunlar aynı zamanda “fasık”lardır. Yalan haber ve söz yaymaktan geri durmazlar, olmayan barajın yıkıldığını yayarak kargaşa çıkarmaya çalışırlar. Yapılan işleri, dağıtılan yardımları ve alınan tedbirleri yok kabul ederek sahiplerinin sesi olurlar. Bunların getirdikleri haberlerden, söyledikleri sözlerden, afet alanındaki kibirli ve riyakâr davranışlarından uzak durmak her Müslüman müminin görevidir. Ey iman edenler, eğer bir fasık, (harama ve yalana meyilli şahıslar, oluşumlar ve yayın organları) size (kızdırıp kışkırtıcı veya oyalayıp aldatıcı) bir haber getirip (verirse), onu ’etraflıca araştırın’ (her anlatılana hemen inanıp kanmayın). Yoksa bilmeden (ve yanlış yönlendirme sonucu), bir kavme (ve kesime) kötülükle sataşıp (haklarına tecavüz etmiş duruma düşersiniz) de ardından bu işlediklerinize pişman oluverirsiniz. Hucurat-6 Abdullah Ahmet Akgül meali” https://www.kuranmeali.com/mobil/m-AyetKarsilastirma.php?sure=49&ayet=6

Bu afet ve felaket günleri, zamanı sahaya yönelmiş parti başkanı, gazeteci ve muhabir kılıklı “fitneci” ve “fasık”lara kulak asmama ve onları hayatımızdan silme zamanıdır.

Her Müslüman mümin ferasetli davranmalı ve bu “fitneci”leri zihninde itlaf etmelidir ki, hayat normale dönsün, yardımlar ve hizmetler yerini bulsun, yönetimde kargaşa engellensin ve sosyal barış devam etsin.

Şimdi Türkiye, ümmet ve insan olarak kenetlenme ve Siyonist haçlı zihniyetinin tuzaklarını, fitnelerini, fısk ve fücurlarını yok etme zamanıdır.

Şimdi birlik zamanıdır.

BİZ Allah’ın inayeti, lütf-u keremiyle “ biriz, diriyiz, iriyiz, güçlüyüz”.

Biz nizamı âlem davasına sahip ülkeyiz ve fertleriz.

Selam ve Sabırla… 11.02.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?