8 Mart 2023 Çarşamba

Akşener Kumar Masasından Kalkamamıştır

 Akşener Kumar Masasından Kalkamamıştır

 Veysi ERKEN

İki yıl önce kurdurulan 1 ayaklı masadan kimsenin kalkamayacağını ve her gün “biz ayrılamayız” şarkısını terennüm ettiklerini yazmıştım.

Tek ayaklı masa yerli olmadığını biliyorduk da “kumar masası” olduğunu bilmiyorduk. Meğerse masa “kumar” masası imiş.

Bunu tekrar masaya oturtulan Meral Akşener bir daha inkâr edemeyecek şekilde itiraf etmiştir. Merak ettiğim şey kumar masasında sürülendir.

Bilindiği üzere “Akşener, "En sonda söyleyeceklerimizi başta söyleyim; İYİ Parti bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölüm ile sıtma arasında tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Kişisel ikbal hesapları için üretilmiş siyasetin hınk deyicisi olmayacaktır.   …..

Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür. Biz imzamızın ve sözümüzün arkasındayız. Ancak ne kumar ne noter masasında olmayacağız. Yeni asrı göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz. İnatla ve ısrarla biz demeye devam edeceğiz. https://www.elazighakimiyethaber.com/meral-aksener-den-cok-sert-aciklamalar-ne-bir-kumar-masasinda-ne-de-bir-noter-masasinda-olmayacagiz/82132/

Bu ifadeden anlaşılacağı üzere Meral’in partisi “hınk” diyerek “kişisel ikbal” peşinde olanların onaylayıcısı olmuş ve “kumar” masasına rucu etmiştir.

İnancımız sarihtir. Kumar şeytanın pis işlerinden olup kişiler arasında ve toplum içinde kin ve düşmanlığa sebep olmaktadır. Ayette; “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi? https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/M%C3%A2ide-suresi/759/90-91-ayet-tefsiri

Ayetteki ifadeler gayet sarihtir.

Toplumların huzuru ve bireyler arasında kin ve düşmanlığın oluşmaması için kumardan ve kumar masalarından uzak durulması gerekir.

Hem de metrelerce değil, kilometrelerce uzak durulması gerekir.

Bu milleti seven, İslamî bir hayatı yaşamaya çalışan her birey kumardan ve kumar masasından uzak durması ilahi emir gereğidir.

Göreceğiz inşallah.

Hala kendini milli görüşçü, Müslüman, ülkücü, vatansever vs. görenlerin kumar masasında olanlardan uzak duracağını.

Biden’lerin, Soros’ların, Bolton’ların oluşturdukları masalardan ve dahi diğer fiillerinden uzak durmak ve onları desteklememek her İslami hayatı yaşama iddiasında olanın görevidir.

Zaman kişisel ihtirasları peşinde koşan, dış güç odaklarının oluşturdukları yapılardan uzak durma zamanıdır.

Evet.

Çağrım herkesedir.

Kumar masasından uzak durulmalıdır.

Selam ve Sabırla… 08.03.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?