4 Mart 2023 Cumartesi

Meral, İmamoğlu’nda neden ısrar ediyor, masa’dan neden çekilmiş gibi görünüyor

 Meral, İmamoğlu’nda neden ısrar ediyor, masa’dan neden çekilmiş gibi görünüyor

Veysi ERKEN

Daha önce bir yazı yazmıştım. “HDP’nin adayı İmamoğlu mu?” diye.

Yazımı okuyanların ekseriyeti beni teyit etti. Zira HDP bir plan dâhilinde Ekrem’i parlatmaya devam ettiğini halkımız biliyor.

Tabii ki, CHP’lilerin ifadesiyle adayı iç ve dış odaklar belirleyecek. Dış odaklar belli de iç odaklar kimler.

İç odaklar esasında yabancıların elemanları.

Onlar doğrudan değil, dolaylı bir şekilde adaylık konusunda görüş belirliyorlar.

Meral de bunun için ısrar ediyor.

Bilindiği üzere Meral’in ısrarla İmamoğlu’nu aday göstermek istemesi dış odakların talebini karşılamak içindir.

Adaylığa layık gördüğü kişiler 2019 seçimlerinden hemen sonra finans bulma bahanesiyle İngiltere’ye gittiler. https://www.veryansintv.com/imamoglundan-sonra-mansur-yavas-da-chatham-housea-gitti/

 Hem Ekrem hem de Mansur İngiltere’ye gittiler. Ekrem bununla yetinmemiş daha sonra İstanbul’un kar afeti yaşadığı günde tekrar İngilizlerle görüştü. https://www.youtube.com/watch?v=_8b7wDV0eq0

Peki, Meral’in bu ısrarı nedendir acaba.

Kanaatim şu HDP dış elemanların talebiyle Ekrem’de ısrar ediyor ve Meral bu talebi karşılamak için Ekrem veya Mansur’un ismini dillendiriyor.

Gerçekte adayı Meral değil, dış odaklar belirliyor, HDP ve Meral aracılık ediyor.

Bunun için HDP’nin Adayı İmamoğlu mu?  diye yazmıştım. Kanaatim değişmedi ve Meral bunun için masayı dağıtmış görünüyor. Sanki bunda bir oyun var gibime geliyor. İşte daha önceki tespitim. “Son bir yıllık gelişmelere ve demeçlere baktığımızda HDP’nin adayının Ekrem İmamoğlu’nun olduğu rahatlıkla söylenebilir. Zira daha önce HDP’liler Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına karşı olmadıklarını ifade etmişlerdi. Zaten belediye seçimlerinde de ortaklıkları vardı.

Bilindiği üzere Ekrem İmamoğlu İngiliz elçisiyle görüşerek konumunu güçlendirdiğini düşünüyor.

Haksız sayılmaz. Karda kışta görüşmüştü zira. Üstelik buna Suudi Arabistan seyahati eklendi. Mekke ve Medine ziyaretleri.

Araya zaman girdi ama ne HDP ne de Meral Akşener bu adaydan yani Ekrem’den vazgeçmedi. Son Saraçhanede yapılan mitingdeki sarılmalar da bu teyit ediyor.

Neyse ki, Pervin buldan 6’lı masaya teklifte bulunarak bunu teyit etmiş oldu. Buldan "Bizim 6’lı Masa lehine adayımızı çekmemiz gerektiği düşünülüyor da 6’lı Masa'nın çekmesi neden düşünülmüyor?" diye konuştu. https://www.f5haber.com/siyaset/buldan-6li-masa-adayini-ceksin-bizim-adayimiza-oy-versinler-6388007 Bu ifade açıkça gösteriyor ki, sizinle işbirliğine hazırız ve biz değil, siz adayınızı çekin demektir.

Tabii ki, doğrudan Ekrem’in adı telaffuz edilmedi ama daha önceki demeçlerinden bu sonuç çıkıyor.

Ekrem’in adaylığını şeksiz şüphesiz destekleyen Meral Diyarbakır’da HDP’ye yeşil ışık yakarak bunu teyit ettiği anlaşılıyor. Haber “Meral Akşener'den Diyarbakır'da HDP'ye yeşil ışık! https://www.haber7.com/siyaset/haber/3295902-meral-aksenerden-diyarbakirda-hdpye-yesil-isikbaşlığıyla verildi.

Bunu teyit eden başka gelişmeler de var. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun da HDP ile temasta olduğu ifade ediliyor. “Dikkat çeken iddia! HDP'nin teklifine Deva ve Gelecek Partisi 'evet' dedi https://www.haber7.com/siyaset/haber/3295901-dikkat-ceken-iddia-hdpnin-teklifine-deva-ve-gelecek-partisi-evet-dedi

Evet.

Dikkat çekiyor bütün bu olup bitenler.

Esasında yeni bir şey yok.

Kılıçdaroğlu vasıtasıyla bir artı altılı yuvarlak masa etrafında toplaştırılanlar nereye evirileceklerine kendileri karar vermiyorlar.

Dolayısıyla böyle bir şekillenme garipsenmemelidir.

Görünen manzaraya göre Kılıçdaroğlunun adaylığını Karamollaoğlu destekleyebilir. Gültekin Uysal’ın zaten esamisi okunmuyor.

Bu manzaraya göre HDP; Meral, Ali ve Ahmet tarafından EKREM İmamoğlu’nun aday gösterilme ihtimali yüksektir. Lütfü Savaş’ın ifadesinden hareketle söyleyebiliriz ki, dış güçlerin desteği de alınmış.

Bundan sonra Kılıçdaroğlu’nun yapması gereken bir şey vardır diye düşünüyorum. Ya Ekrem’e rağmen Temel’in desteği ile adaylığını açıklaması veya ona bu oyunu oynayan Meral ve taifesine karşı Recep Tayyip ERDOĞAN’ı desteklemesidir.

Bana kalırsa adaylığını açıklaması ve Ekrem’e karşı mücadele etmesi en doğru yoldur.

Zaman daralıyor ve Kılıçdaroğlu sıkışıyor. Oyunun içinde oyunların olduğunu yeni fark ediyor herhalde.

Daha önce seçim günü belli olsun adayımızı iki gün içinde açıklarız demişti. Seçim günü açıklandığına göre hemen kendi adaylığını açıklamalıdır.

Yine Meral Akşener’de seçim günü açıklanırsa Pazartesi günü adayımızı açıklarız demişti. Yarın pazartesi olduğuna göre belki yarın HDP ile birlikte Ekrem’in adaylığını açıklar.

Politika için 24 saat çok uzun zamandır diyorlar ya. 22.01.2023”

Selam ve Sabırla… 04.03.2023

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?