14 Mart 2023 Salı

Şeytan İnsana Her Yerde ve Zamanda Musallat Olmaya çalışyor

 Şeytan İnsana Her Yerde ve Zamanda  Musallat Olmaya çalışyor

Veysi ERKEN

Mümin Müslüman hayırda yarışır ve hayır için başladığı her işe kovulmuş şeytandan Allah’a sığınarak onun adı ile başlar. Ayette; “Kur’an okuyacağın vakit, o kovulmuş şeytandan Allah’a sığın. Gerçek şu ki o şeytanın, iman etmiş olanlar ve rablerine dayanıp güvenenler üzerinde bir hâkimiyeti olamaz. Şeytanın hâkimiyeti ancak onu kendilerine velî edinenler ve onun yüzünden müşrik olanlar üzerinde geçerlidir. Nahl 98-100” denilir.(1)

Bilindiği üzere İnsanoğlu bu dünyaya gelmeden önce de “şeytan” kendisine musallat olmaya çalışmıştır.

Ve şeytanlığa kıyamet gününe kadar devam edilecektir.

Yine Mümin Müslüman iki tür şeytan olduğunu kabul eder ve inanır. İki şeytan türü de peygamberlere musallat olmaya çalışmıştır. “Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. Bunlar, aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Artık onları uydurdukları şeylerle baş başa bırak da âhirete inanmayanların kalpleri ona (o yaldızlı sözlere) kansın, ondan hoşlansınlar ve işledikleri kötülüğü bundan böyle de işlemeye devam etsinler. En’am 112-113 (2) diye belirtilmektedir.

Elbette, Peygamberlere musallat olmaya çalışan iblis ve şeytanları ümmetin fertlerine de musallat olmaya ve onları “sırat-ı müstakim”den ayırmaya çalışır ve çalışıyorlar. “İblîs dedi ki dedi ki: “Bundan böyle benim sapmama izin vermene karşılık, ant içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım. Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın. A’raf 16-17” (3)

Bizler inanıyoruz ki, bir imtihan dünyasındayız ve imtihan değişik şekillerle, usullerle, mekânlarla, yöntemlerle ve araçlarla gerçekleşir. İblis ve şeytanlar bu imtihan dünyasında insana musallat olmaya, yoldan çıkarmaya çalışır ve çalışıyorlar ki, imtihanı kaybedelim.

Birkaç ayette imtihan şekilleri, sebepleri şu şekilde ifade edilir. “Andolsun ki sizleri biraz korku, biraz açlık, mallardan, canlardan ve meyvelerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele! (2/Bakara 155)

Her nefis ölümü tadacaktır. Biz, sizleri şer ve hayırla sınayarak deneriz. Ve bize döndürüleceksiniz. (21/Enbiyâ 35)

O (Allah) ki; hanginizin daha güzel amel yapacağını denemek/ortaya çıkarmak için, ölümü ve hayatı yarattı. O (izzet sahibi, her şeyi mağlup eden) El-Azîz, (günahları bağışlayan, örten ve günahların kötü akıbetinden kulu koruyan) El-Ğafûr’dur. (67/Mülk 2)

O (Allah) ki; hanginizin daha güzel amel yapacağını denemek/ortaya çıkarmak için, ölümü ve hayatı yarattı. O (izzet sahibi, her şeyi mağlup eden) El-Azîz, (günahları bağışlayan, örten ve günahların kötü akıbetinden kulu koruyan) El-Ğafûr’dur. (67/Mülk 2)” (4)

Evet.

İmtihan dünyasında yaşıyoruz ve cin ile insan kılıklı şeytanlar imtihanı kaybetmemiz için her şekilde, tarzda, ortamda musallat olmaya çalışıyorlar.

İnsan suretinde görünen bu şeytanlar medyada, sosyal medyada, radyoda, televizyonda, partilerde, derneklerde, sendikalarda kısaca hayatın her yerinde insana musallat olmaya çalışıyorlar.

Gayeleri yeryüzünde fesat, kargaşa ve fücur çıkararak muhlis kulları Allah’ın yolundan çıkarmak ve hayatı çekilmez hale getirmektir.

Günümüzün Türkiye'sinde özellikle pensilvanya iblisinin fetöist terörist şeytanları her ortama sızma ve her yeri ifsad etme çabasındadır.

İnsan zannedildikleri için Kur’an-ı Kerim’e davet edildiklerinde fersah fersah kaçarlar ama ifsad ve fücur eylemlerinden asla geri durmazlar. Bir delikte kırk hatta kırk bin yılan gibidirler. Her renge ve şekle giren beyinleri dışarıda olan ahtapot kollarıdırlar.

Lağım pislikleri olarak her yere sızarak ifsad ve fücur yaymaya çalışırlar, her yeri kirletmeye çalışırlar.

Müslüman görünümlü münafık ve kâfir topluluklarıdır.

Bilinmelidir ki, İnsanımız Kur’an ahkâmı ve onun uygulaması olan Sünneti yaşadığı müddetçe iki ayaklı, insan suretinde görünen şeytanlardan Allah’a sığınarak zararlarından emin olur.

Şimdi ve her zaman şeytanların, özellikle iki ayaklı pensilvanyada mukim iblisin şeytanlarının şerrinden emin olmak için Allah’a sığınalım. Tedbirlerimizi alalım. Zira bu şeytanlar her yerde, ortamda, medyada ve araç musallat olmaya ve insanı saptırmaya çalışıyorlar.

Ve.

Euzubillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim diyoruz.

Rabbulalemin bizlere sıratı müstakimi hidayet etsin.

Selam ve Sabırla…14.03.2023

 1- https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Nahl-suresi/1999/98-100-ayet-tefsiri

2-https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/En%27%C3%A2m-suresi/901/112-113-ayet-tefsiri

3- https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/A%27r%C3%A2f-suresi/970/16-18-ayet-tefsiri

4-https://tevhidmeali.com/fihrist/m/muminlerin-imtihan-edilmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?