23 Mart 2023 Perşembe

Evet. Başörtüsü ve Aile Konusu İmanî Meseledir.

 Evet. Başörtüsü ve Aile Konusu İmanî Meseledir.

Anayasa değişikliği hemen gerçekleştirilmelidir

 

Veysi ERKEN

 

Evet.

Müslüman için “Başörtüsü” ve “aile” “imanî” meselelerdir. Bu gerçeği Özlem Zengin Anayasa’nın 24. Ve 41. Maddelerinde ön görülen değişiklik teklifi ile ilgili konuşurken söyledi. Zengin’in Başörtüsü meselesi bizim için hayati bir meseledir, hayati; bizim için temelleri imanidir. Siyaset nedir ki iman karşısında? Biz imani bir şeyden bahsediyoruz. Biz imani değerlerimizi kovalarken siyasete geldik, siyaset için imani değerleri kovalamadıksözleri dikkat çekti. Zengin, CHP’nin verdiği kanun teklifinin, başörtüsü sorununu anlamadıklarını gösterdiğini ve muhafazakârlardan oy almak için verildiğini öne sürdü.” İfadeleri kayıtlardadır ve doğrudur.” https://medyascope.tv/2023/01/19/basortusu-konusunda-anayasa-degisikligi-teklifi-anayasa-komisyonunda-akp-grup-baskanvekili-zengin-eger-bu-problemler-olmasaydi-guclu-bir-ak-parti-hareketi-dogmazdi/

Önemli olan gereğinin yapılmasıdır.

İcraat.

İcraat.

Teklif genel kurulda kalıp kadük olmasın.

Gereğini yapmayan her parti ve vekil sorumludur.

Meclis dağılmadan hemen görüşülmeli, başörtüsü ve aile düşmanları ve dostları ortaya çıkmalıdır.

Zengin o zulüm günlerini şöyle tasvir ediyordu. O gün… O günler… Ağzı kapatılan, başörtüsü kepi nefretle çekilen, yerlerde sürüklenen, bebeğini kaybeden, hakarete uğrayan, ikna odalarında zulmedilen, sağlığını yitiren, okulunu bırakan velhasıl hayatları tarumar edilen yok sayılan kadınlar…https://twitter.com/AvOzlemZengin/status/1616145211964391438

Zulümlerin tekrar hortlatılamaması için hemen icraat bekliyoruz. Meclis toplanmalı ve aynı gün genel kuruldan geçirilmelidir.

Bu yapılmaz ise firavunlar, zalimler ilk fırsatta zulümlerine, şiddetlerine ve ahlaksızlıklarına devam edeceklerdir. Eskişehir’de Öğrenciye, İstanbul’da stajyer öğrenciye, ODTÜ’de depremzedeler için yardım toplamak isteyen kızlarımıza yapılan zulüm ortadadır.

Anayasa’nın 24. Ve 41. Maddelerinde değişiklik öngörülüyor ve teklif genel kurulda bekliyor.

Bu kanun teklifi bir an kanunlaşmalıdır diyorum. Moda tabirle bazı gezi zekâlılar bilerek veya farkında olmadan ve dahi metni okumadan ahkâm kesiyor. Bunların bir kısmı Müslüman görünümlüdür. 337 imza ile genel kurulda bekleyen bu tasarıya Meral’in ve Kemal’in partilerinden itiraz oldu. Bunları bilmeyen yoktur. Ve en acı yönü dini inanç özgürlüğünü kabul etmeyen bu ikiliye Meral’in partisinin öncülük etmesidir. Komisyondaki görüşmeleri okumak ve karşı çıkanları öğrenmek için. https://www.tbmm.gov.tr/Haber/Detay?Id=a5bff081-7940-488c-9085-0184f76228ab

Komisyondaki görüşmelerde Meral’in partisindeki vekiller ve CHP’liler destek vermediler.

AK parti ve MHP’liler konuşmalar yaptılar ve kabul ettiler. Konuşmalardan misal. “AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, başörtülü kadınların acımasız uygulamalarla karşı karşıya kaldığı bir dönem yaşandığını belirterek, bu acı gerçeği inkâr etmek ve hafife almanın büyük bir haksızlık olacağını anlattı.

Uygur, başörtüsü konusunda sorun kalmamışken bir anda gündeme getirildiğini ifade ederek, bu meseleyi siyaset malzemesi yapanın, oy devşirme maksadıyla da gündeme getirenin CHP olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliği teklifinin başörtülü ve başı açık her kadına güvence getirdiğini anlatan Uygur, "Muhalefetten şunu bekliyoruz: Samimiyseniz sizlerin de destek olmanızı bekliyoruz. Bu tarihi sorumluluğumuzdur." diye konuştu.

MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, yakın geçmişte, hafızalarda tazeliğini koruyan olaylar olduğunu vurgulayarak, "Artık bıçak kemiğe dayandı." diye konuştu. İnsanların başını örtmesi ya da kıyafeti sebebiyle eğitim hakkından, kamu hizmetlerinden yararlanamadığını anlatan Yıldız, bunun insan haklarına, medeni dünyaya yakışmayan davranışlar olduğunu kaydetti.

Tercih yapan nice kadının hayalinden, istikbalinden olduğunu vurgulayan Yıldız, "Şimdi bir yasak yok, doğru, ama 2012'ye kadar bu yasağın etkilerini gördük. Keyfiliklerle, yönetmeliklerle, idari kararlarla buraya geldik. Bir temel hak olan inanma hakkını anayasanın koruması altına almaktan niçin beri duralım, niçin karşı çıkalım. Dini inancı sebebiyle başını örtmenin sakıncasını bana anlatacak, beni ikna edecek bir arkadaşımız var mı?" diye konuştu.”

 https://www.tbmm.gov.tr/Haber/Detay?Id=c8d9b2aa-d4bb-43be-adf6-0185e53a8d93

Sonuç olarak.

Bütün vekillere ve partilere çağrımdır.

Bu imanî konuyu bugün çözünüz.

Varsa dini inanç ve aile düşmanları ortaya çıksın ve Türkiye sathında, bütün alanlarında ve evlerinde teşhir edilsin.

Haydi icraata.

Selam ve Sabırla…23.03.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?