9 Mart 2023 Perşembe

Meral, Görev Tamam, Milliyetçi- ülkücülerin dönüşümünü sağladım aday değilim(!)

 Meral, Görev Tamam, Milliyetçi- ülkücülerin dönüşümünü sağladım aday değilim(!)

Veysi ERKEN

Meral ne diyordu.

“Akşener, "En sonda söyleyeceklerimizi başta söyleyim; İYİ Parti bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölüm ile sıtma arasında tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Kişisel ikbal hesapları için üretilmiş siyasetin hınk deyicisi olmayacaktır.   …..

Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür. Biz imzamızın ve sözümüzün arkasındayız. Ancak ne kumar ne noter masasında olmayacağız. Yeni asrı göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz. İnatla ve ısrarla biz demeye devam edeceğiz. https://www.elazighakimiyethaber.com/meral-aksener-den-cok-sert-aciklamalar-ne-bir-kumar-masasinda-ne-de-bir-noter-masasinda-olmayacagiz/82132/k

Evet okuduk hep beraber. Kumar masasına dönmeyecek idi rivayete göre. Halbuki,  her türlü masaya oturacağını, oturtulduğu masadan kendi iradesiyle ayrılmasının mümkün olmadığını defalarca yazdık.

Ve şunu dillendirdik.

Meralin vazifesi “ülkücü, milliyetçi” bilinen kitlenin dönüşümünü, ilke ve değerlerinden uzaklaştırılmasını sağlamak ve ittihatçı chp zihniyetinin elemanlarına dönüştürmektir dedik.

Maalesef kısmi bir başarı sağlandı ve bazıları ilke ve ülkülerinden uzaklaştı.

Meral görev tamam diyordur herhalde.

Artık milletvekili adayı olmayacakmış hem de şürekası ile beraber. Masaya dönmeyeceğiz diyerek söylediği her sözü kemal-i afiyetle yutarak masaya dönenin sözüne itibar edilir, güvenilir mi?

Elbette güvenilmez.

Kendisini masaya oturtanlar karar vermedikçe Meral’in söylediği hiçbir söze itibar edilmez. Sayın Bahçeli Meral için teşhisini koymuştur. Masaya geri oturan, söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak, insanımızın yüzüne nasıl bakacaktır. Türk siyaseti bu tip bir şeyi ne görmüş ne duymuştur. Geçmişte de söyledim. Bir kere satan yine satar, yine satacaktır. Bozulur bu yaptıklarınız saçılır bu topladıklarınız.

Masada oturmayı bile beceremeyen, ortak bir hedefte buluşamayanların 85 milyona hizmet etmesi, beyhude bir beklentidir. Zillette fırtına bile kopsa bizde yaprak kımıldamayacaktır. 

Bu saatten sonra 'Zillet İttifakı'nın ciddiye alınacak, mesele edilecek hiçbir siyasi tasarrufu ve teklifi olamaz. Bizim için boş beleş sızlanmadır. MHP ile Cumhur İttifakı'nın varlığından rahatsız olanlar artık bizim nazarımızda hükümsüzdür. 

https://www.trthaber.com/haber/gundem/mhp-genel-baskani-bahceli-bir-kere-satan-yine-satar-yine-satacaktir-751140.html

Evet.

Meral akşener’in hiçbir sözüne ve eylemine güvenilmez. Sadece milletvekilliği konusunda değil, HDP için söylediği hiçbir söze itibar edilmez.

Meral Akşener, cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını planlanan, 6'lı masayı oluşturan siyasi parti liderlerinin hiçbirinin milletvekili adayı olmayacağını söyledi.  ….Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşme olasılığı hakkında ise "CHP, HDP ile görüşebilir. Ama bize asla getiremez" diyen Akşener, "Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil" ifadelerini kullandı. https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-dakika-haberi-iyi-parti-genel-baskani-aksener-masadan-ben-kalkmadim-masa-kalkti,FASFto0g8kWFY6UH7IK40g

Son cümleden bile samimi, ihlaslı ve iyi niyetli olmadığı anlaşılıyor.

Zaten hemen ayar verildi. Sayemizde o koltuklarda oturuyorsunuz diyenler hemen ayar çekti.

Karar verici değilsin denildi.

Oturabilirsen bizim sayemizde koltuğa oturacaksın denildi. Bu demektir ki, söylediğin hiçbir şeye itibar edilmez. Gölge bile değilsin vurgusu yapıldı. Demirtaş; “Benim de oyumla cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bakanlık koltuklarına oturacağınıza göre beni nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz? https://www.sondakika.com/politika/haber-son-kisimda-ne-dedi-iste-demirtas-in-aksener-e-15683649/

Ben de soruyorum. HDP bizden fersah fersah uzaktır diyebilecek misin?

Sahi ortakların, dolayısıyla sizin partiniz HDP ile ittifak kurarsa kendi iradenle masadan kalkabilecek misin?

Adaylıktan ortaklarınla beraber vazgeçebilecek misin?

Sizin ifadenizle en son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim.

Kendi iradenizle masadan kalkamazsınız, adaylıktan vazgeçemezsiniz ve HDP ile iç içe olmaktan imtina edemezsiniz.

Şayet bizi yanıltır  ve masadan kalkabilirsen ortaklık halinde olduğunuz başta Kılıçdaroğlu olmak üzere bütün başkanlarla birlikte adaylıktan feragat ediniz, milletimizin hayatından çıkınız ki, biraz milletimiz rahat  yüzü görsün.

Siz sadece görevinizi yapmaya devam edersiniz. O görev kendini milliyetçi, ülkücü ifade edenleri ilke ve ülküden uzaklaştırma ve ittihatçılaştırmadır.

Zaten onların sözlerini tekrar ediyorsunuz.

Selam ve Sabırla… 09.03.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?