28 Mart 2023 Salı

“Türkiye Yüzyılı”na Başörtüsü ve Aile Konusunu Çözmüş Olarak girmelidir

  “Türkiye Yüzyılı”na Başörtüsü ve Aile Konusunu Çözmüş Olarak girmelidir

 

 

Veysi ERKEN

 

Anayasa değişikliği hemen gerçekleştirilmelidir

Evet.

“Türkiye Yüzyılı” belgesi ortaya kondu. 16 Başlıkta topladı. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN YÜZYILI, HUZURUN YÜZYILI, KALKINMANIN YÜZYILI, DEĞERLERİN YÜZYILI, GÜCÜN YÜZYILI, BAŞARININ YÜZYILI, BARIŞIN YÜZYILI, BİLİMİN YÜZYILI, HAKLININ YÜZYILI, VERİMLİLİĞİN YÜZYILI, İSTİKRARIN YÜZYILI, ŞEFKATİN YÜZYILI, İLETİŞİM YÜZYILI, DİJİTALİN YÜZYILI, ÜRETİMİN YÜZYILI, İSTİKBALİN YÜZYILI

Bu başlıklara baktığımızda belgenin iki kanatlı olduğunu görüyoruz. Manevi ve maddi kanatlar. Doğru bir belgedir. Uçuş için iki kanat gereklidir. Bu yüzyılın değerlerin, huzurun, barışın haklının ve şefkatin yüzyılı olabilmesi için bir başlangıç yapmak gerekir. Manevi kanadı tahkim etmek gerekir.

Tahkim için hemen ve vakit kaybetmeden meclis, genel kurulda bekleyen Anayasa’nın 24. Ve 41. Maddelerindeki değişiklikleri hayata geçirmelidir.

Evet.

Hemen şimdi.

Bugün. Çünkü Müslüman için “Başörtüsü” ve “aile” “imanî” meselelerdir. Bu gerçek Anayasa’nın 24. Ve 41. Maddelerinde ön görülen değişiklik teklifi ile ilgili konuşulurken de dile getirildi. Konuşmacılardan biri Başörtüsü meselesi bizim için hayati bir meseledir, hayati; bizim için temelleri imanidir. Siyaset nedir ki iman karşısında? Biz imani bir şeyden bahsediyoruz. Biz imani değerlerimizi kovalarken siyasete geldik, siyaset için imani değerleri kovalamadık sözlerini dile getirdi.

Doğrudur bu sözler.

Gereği yapılmalıdır.

Seçim olmadan bütün partiler bu değişikliğin gerçekleşmesi için çaba sarf etmelidir.

Etmeyen kaçaktır.

Şimdi kaçma zamanı değil “Türkiye Yüzyılı” belgesi çerçevesinde hareket etmek ve değerlerin, huzurun, barışın ve haklının yüzyılını sağlamaya atma zamanıdır

Teklif başlı başına bir şey ifade etmez. Önemli olan gereğinin yapılmasıdır.

İcraat.

İcraat.

Teklif genel kurulda kalıp kadük olmasın.

Gereğini yapmayan her parti ve vekil sorumludur.

Meclis dağılmadan hemen görüşülmeli, başörtüsü ve aile düşmanları veya dostları ortaya çıkmalıdır.

Evet, hem geçmişte hem de günümüzde başörtülüler çok çekti. Aileler dağıldı. Hala dini inanç sebebiyle sıkıntılar yaşatılmakta, aileler dağılmakta, evlilikler bitmekte, nüfus azalmakta, kısaca Türkiye çukura yuvarlanmakta.

Bu olumsuz gidişatı durdurmak için hemen harekete geçilmeli ve bir başlangıç olarak Anayasa'nın 24. Ve 41. Maddelerindeki değişiklik teklifleri yürürlüğe girmelidir.

Değilse şu sözlerin hiçbir kıymeti harbiyesi olmaz. O gün… O günler… Ağzı kapatılan, başörtüsü kepi nefretle çekilen, yerlerde sürüklenen, bebeğini kaybeden, hakarete uğrayan, ikna odalarında zulmedilen, sağlığını yitiren, okulunu bırakan velhasıl hayatları tarumar edilen yok sayılan kadınlar…” https://twitter.com/AvOzlemZengin/status/1616145211964391438

Zulümlerin tekrar hortlatılamaması için hemen icraat bekliyoruz. Meclis toplanmalı ve aynı gün genel kuruldan geçirilmelidir.

“Türkiye Yüzyılı”na iyi bir giriş yapılmalıdır zulümler bitsin. Bu yapılmaz ise firavunlar, zalimler ilk fırsatta zulümlerine, şiddetlerine ve ahlaksızlıklarına devam edeceklerdir. Eskişehir’de Öğrenciye, İstanbul’da stajyer öğrenciye, ODTÜ’de depremzedeler için yardım toplamak isteyen kızlarımıza yapılan zulüm ortadadır.

Anayasa’nın 24. Ve 41. Maddelerinde değişiklik öngörülüyor ve teklif genel kurulda bekliyor.

Bu kanun teklifi bir an kanunlaşmalıdır diyorum. Moda tabirle bazı gezi zekâlılar bilerek veya farkında olmadan ve dahi metni okumadan ahkâm kesiyor. Bunların bir kısmı Müslüman görünümlüdür. 337 imza ile genel kurulda bekleyen bu tasarıya Meral’in ve Kemal’in partilerinden itiraz oldu. Bunları bilmeyen yoktur. Ve en acı yönü dini inanç özgürlüğünü kabul etmeyen bu ikiliye Meral’in partisinin öncülük etmesidir.

Sonuç olarak.

Olumsuz direnç kırılmalı, karşı çıkan teşhir edilmeli ve “Türkiye” yüzyılı”na hayırlı bir başlangıç yapılmalıdır.

Bütün vekillere ve partilere çağrımdır.

Bu imanî konuyu bugün çözünüz.

Varsa dini inanç ve aile düşmanları ortaya çıksın ve Türkiye sathında, bütün alanlarında ve evlerinde teşhir edilsin.

Haydi icraata.

Haydi, “Türkiye Yüzyılı”na hayırlı başlangıca.

Selam ve Sabırla…28.03.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?