11 Mart 2023 Cumartesi

İstismar değilse Kılıçdaroğlu İmamet, Akşener Müezzinlik Yapmalı

 İstismar değilse Kılıçdaroğlu İmamet, Akşener Müezzinlik Yapmalı

Veysi ERKEN

Seçim sathı mailine girdik. Artık istismar için her şey mubah diyen bir taife var. Bu taifenin başında Meral ve Kılıçdaroğlu taifesi geliyor

İstihaleye/ metamorfoz/başkalaşma uğrayarak değişim yaşayan ve artık “ben o değilim” diyen Temel’in elemanları Kılıçdaroğlunu mücahit ilan etti. Bu ilandan olsa gerek Kemal Cuma namazını kıldı. Şu şekilde haberleştirildi. “Saadet Partililerin "Mücahit" benzetmesi yaptığı Kılıçdaroğlu beraberindekilerle Cuma Namazı kıldı.” https://www.pusulahaber.com.tr/kemal-kilicdaroglu-malatyada-cuma-namazi-kildi-1717980h.htm

Bir başlangıçtır diye düşünmek isterim. Bilindiği üzere Ayasofya’nın 84 yıl sonra yeniden ibadete açılması davetine Kemal ve Meral iştirak etmekten ve orada Cuma namazını eda etmekten imtina etmişlerdi. Ayasofya camiinin açılış gününe davet edilen Kılıçdaroğlu “ibadetin kameralar önünde gerçekleştirilmesini hiçbir zaman doğru bulmadığını belirterek, daveti geri”  çevirmiş idi. https://www.gazeteduvar.com.tr/politika/2020/07/21/ayasofya-davetine-kilicdaroglunun-yaniti-kameralar-onunde-ibadet-dogru-degil

Meral’de bu davete icabet etmemiş ve katılmayışı “Meral Akşener, Ayasofya'nın ibadete açılış programına katılmayacak https://www.ahaber.com.tr/gundem/2020/07/23/meral-aksener-ayasofyanin-ibadete-acilis-programina-katilmayacak “şeklinde haberleştirilmiş ve Kemal için “Yoksa Kılıçdaroğlu da mı cumaları evde kılıyor? https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/rasim-bolbol/yoksa-kilicdaroglu-da-mi-cumalari-evde-kiliyor-32967.html “ diye yazılar yazılmıştı.

Kemal ve Meral’in seçim sathı mailinde İslamî kavramları istismar etmediklerini, bilakis yaşamaya ve gereğini ifa ettiklerini milletimize anlatmaları ve günlük hayatlarında yaşadıklarını göstermeleri gerekir.

Bilindiği üzere İstismar ahlakî olmayan bir davranıştır. Arapça s̠mr” kökünden gelen istismār yararlanma, kullanma, sömürme, bireylerin ve toplumun iyi niyetini kötüye kullanma, daimi olarak ifa etmediği ibadetleri ve davranışları görsünler diye yapıyor gibi görünme anlamına gelir.

Bir nevi mensubu olmadığı, hatta uzak durduğu alanı ürün veren ve semereli görme eğilimi. Mesela, seçim zamanında namazla ilgisi olmayan birinin cemaati oyu alanı olarak görmekten dolayı camide görünmesi gibi.

Tabii ki, insanların tevbe ve istiğfar haklarının olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda Kılıçdaroğlu ve Akşener’e diyorum ki şayet samimi ve imanî bir şekilde İslam’ı yaşamaya karar vermişseniz samimiyetinizi gösteriniz.

Mesela Kemal İmamet görevini, Meral ise Müezzinlik yaparak her gün beş vakit namazı Mansur, Ekrem, Temel, Ali, Ahmet ve Gültekin camilerde namazı eda edebilir.

Hatta yanlarına diğer iltisaklılarını da alarak her vakti bir şehirde ve dahi o şehrin en büyük camiinde ifa edebilirler.

Geliniz bu toplumun İslamî olan inancını ve ahlakını yaşadığınızı, istismardan uzak olduğunuzu gösteriniz.

Bilindiği üzere her Müslüman İmamet ve Müezzinlik görevini meccanen ifa edebilir. Hatta toplumda bilenin meccanen ifa edilen imametinin daha faziletli olduğu söylenir.

Şimdi tam zamanıdır.

Her gün ve vakitte Seyyit Kemal Kılıçdaroğlu’nu İmam, Hacı Meral Akşener’i Müezzin ve Mansur, Ekrem, Temel, Ali, Ahmet ve Gültekin’i cemaat makamında görmek isteriz.

Böylece bunların istismarcı olmadığını öğrenmiş oluruz.

Aziz milletim.

Teklifim nasıldır.

Şimdi istismarı ortadan kaldırma zamanıdır.

İstismarcı olmadığınızı bize gösterin Kemal ve Meral.

Selam ve Sabırla… 11.03.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?